Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett az Amorphisból Niclas Etelävuori

0427niclasTizenhét év után távozott az Amorphis soraiból Niclas Etelävuori basszusgitáros. A Rockmaratonon is fellépő finnek ideiglenesen ismét eredeti basszerükkel, Olli-Pekka Lainével állnak majd színpadra a közeljövőben.

Meglepő hírek érkeztek a finn Amorphistól, ahonnan hirtelen távozott a basszusgitáros Niclas Etelävuori. A zenész 2000-ben lépett be a csapatba, most pedig különböző problémák miatt úgy döntött, otthagyja társait. „Talán ez életem eddigi legnehezebb döntése. Ma is imádom a zenénket és a srácokat, mint ahogy a stábtagokat is testvéremnek tekintem, és csakis a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve. Nincs köztünk harag", indokolja a váltást Niclas. „A távozásom oka száz százalékban a zenekar menedzselése, pontosabban annak hiánya. Lehet, hogy ez többségetek számára őrültségnek hangzik, de attól még ez a valóság – a zeneipar sokszor bizony nagyon bonyolult. Annak idején én szereztem állást a csávónak, az utóbbi években pedig kizárólag hazugságokat és baromságokat hallottam tőle. Egyszerűen elegem lett, mert nem tudok így dolgozni vagy élni. Számomra teljesen egyértelmű, hogy a menedzserünk csakis a saját érdekei szerint dolgozik, nem pedig a zenekarnak akarja kitaposni a legjobbat, és ennek nem így kellene lennie. Furcsállom, hogy a banda tagjainak többsége ennek ellenére továbbra is ezen az ösvényen haladna, de én inkább találok egy másikat. Mindenkinek azt kell csinálnia, amiben hisz, én pedig már nem hiszek a menedzserünkben. Az ajtóm továbbra is nyitva áll, ha a zenekar úgy dönt, hogy változtat a dolgokon."

Az Amorphis tagjainak közleménye úgy fogalmaz: demokratikusan működő csapatról van szó, így értelemszerűen nem lehet mindenki mindig minden egyes döntéssel maximálisan elégedett. „Bizonyos emberek nem találják meg egymással a hangot, ilyen az élet. A középpontban továbbra is az áll, hogy az Amorphis számára legjobb döntéseket hozzuk meg. A jelenlegi menedzsmentünkkel folytatjuk tovább, mert úgy érezzük, nincs szó közöttünk bizalomhiányról. Mivel a show-nak ilyen körülmények között is folytatódnia kell, örömmel jelentjük be, hogy a következő koncerteken és fesztiválokon régi barátunk, az Amorphis eredeti basszusgitárosa, Olli-Pekka Laine játszik majd velünk. Nagyon rég nem zenéltünk már együtt, így biztosan nosztalgikus és szórakoztató lesz megint egy színpadon állni. Niklasnak pedig csakis a legjobbakat kívánjuk a jövőre nézve, mindig is a testvérünk marad."

A csapat szeptemberig turnézik a tavalyi Under The Red Clouddal, nyáron a Rockmaratonon is ott lesznek. További részletek itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-2 #2 metálkezelés 2017-04-28 15:05
most mi lesz?
Idézet
 
 
+5 #1 zsileep 2017-04-28 09:02
Szomorú. Interjúztam vele, és kaptam tőle pengetőt egyik koncertjük végén... :')
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.