Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Kijött az album, én meg: nem is hallottam ezt a dalt, amikor a stúdióban voltunk!”

0708plmwAz október 23-án Budapesten is fellépő Queensryche felállás egyik sötét lova Parker Lundgren gitáros, aki annak idején az eltávolított Geoff Tate zenészeként és vejeként került a zenekarba. Mint azt Todd La Torre énekes a Shock!-nak nemrég elmondta, Parker teljes jogú tag a csapatban, és most az is kiderült: a gitáros az utolsó Geoff-fel közös album készítése idején már érezte, hogy valami nem stimmel.

„Ez az egész meglehetősen rövid ideig élt", válaszolta Parker az Ice Vajal kérdésére, amelyben azt firtatták, hogy annak idején Geoff lányának férje volt. „Mindössze hat hónapig tartott, szóval különböző okokból kínos volt előtte, közben és utána is. De sosem tekintettem Geoff-re az apósomként, mert akkoriban egyszerűen csak közeli barátok voltunk. Vagyis olyan volt a kapcsolatunk, mintha egy haverommal turnéztam volna. A zenekarban természetesen dolgozott némi aggodalom, amikor beléptem, majdnem olyan Eddie Van Halen – Wolfgang Van Halen típusú helyzet volt ez, ami ellenem dolgozott. Elárulhatom: a csapat többi tagja hezitált emiatt, hiszen mi van, ha rosszul végződik? Ami aztán így is lett, de túljutottunk rajta. A dolog egyébként azért alakult így, mert Geoff szólócsapatában játszottam, így eleve ismertem a dalokat, és jóban voltam a többiekkel is. Amikor Mike Stone lelépett, olyan gitárosra volt szükségük, aki képben van az anyagot illetően, és kényelmesen el tudnak lenni vele egy buszon kilenc hónapon át. Szóval annyi volt, hogy betanultam mindent, próbáltam egyet Michaellel, és a dolog működött."

Parker saját bevallása szerint sokáig nem érzékelte a Tate és a hangszeres szekció közötti feszültség komolyságát. „Egyszerűen csak ott akartam lenni, és jó munkát végezni. Akármi is ment közöttük, zárt ajtók mögött történt, én nem voltam része a történések üzleti oldalának, szóval egészen az idei évig, a bírósági dokumentumok nyilvánosságra hozataláig nem igazán voltam képben azt illetően, mi zajlik. Megpróbáltam kimaradni belőle. Különbségek persze mindig vannak kis dolgokban, például hogy mit akar mindenki játszani a programban, vagy hogy milyen típusú turnét csináljunk. Kreatív nézeteltérések mindig akadtak, de ezek sosem csúsztak ki a kezeink közül." Azt persze ő is elismeri, hogy a banda utolsó Tate-tel készült lemeze, a Dedicated To Chaos igen furcsa körülmények között készült. „Majdnem olyan volt, mintha szabályos csata folyna azon, milyen dalokat használjunk, főleg a producerekkel. Mintha csak ki akarták volna vágni a zenekart az egészből, még abból is, hogy egyáltalán részt vegyen a folyamatban. Én legalábbis így éreztem. Olyan dalok is felkerültek a lemezre, amelyeket azelőtt sosem hallottam. Kijött az album, én meg: nem is hallottam ezt a dalt, amikor a stúdióban voltunk! Baromi bizarr volt. Ezzel szemben az új albumon minden számot közösen dolgoztunk ki, minden teljesen organikusan működött."

A Todd-féle Queensryche október 23-án a Club 202-ben játszik a Concerto szervezésében. A zenekar nevének használati jogáról novemberben hoznak döntést.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 bogar 2013-07-09 13:14
Örülök, hogy ő is megszólalt! Érdekelt a véleménye.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.