Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két teljes koncert is helyet kap a Nightwish turnézáró DVD-jén

nightwish_cTöbb mint másfél évig turnéztatta eddig a Nightwish a legutóbbi lemezt, az Endless Forms Most Beautifult, és a csapat nyár végén jól megérdemelt pihenőre vonul. A nagyszabású turnét egy elég komoly kiszerelésű DVD örökíti majd meg.

A PeCsában és az Arénában is bemutatta a tavalyi Endless Forms Most Beautiful lemezt a Nightwish, és Floor Jansen hivatalos bemutatkozása nem is sikerülhetett volna jobban: a csapat iránti igény nagyobb, mint valaha. Ennek szellemében semmi meglepő nincs abban, hogy Tuomas Holopainenék monstre DVD-vel állítanak emléket a mostani turnénak: a Vehicle Of Spirit a karácsonyi piacra jön ki, egészen pontosan november 4-én, és két teljes koncert felvételét tartalmazza majd, természetesen számos bónuszanyag mellett.

Ami a két koncertet illeti, az egyik a Nightwish történetének eddigi egyik legfontosabb mérföldkövét örökíti meg, hiszen a csapat tavaly december 19-én első ízben játszott a londoni Wembley Arenában, és meg is töltötték az ikonikus helyszínt, ahol mintegy 12 ezer rajongó nézte meg őket. A másik bulit hazai pályán, a finnországi Tamperében, a Ratina Stadionban vették fel kicsit korábban, tavaly július 31-én – utóbbi a banda eddigi legnagyobb önálló bulija volt több mint 32 ezer nézővel. „A DVD gerincét ez a két koncert jelenti”, mondja Tuomas. „A Wembley-t a közismertsége és a legendás státusza miatt vesszük előre: az egy nagyon különleges koncert volt számunkra, egyszerre értünk el egy célt, és egyszerre kezdtünk új fejezetet. A közönség szívmelengető volt.”

További részletek az extrákról és minden egyébről hamarosan. A zenekar júniusi bécsi fesztiválkoncertjéről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.