Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két rockzenekar az amerikai Top 10-ben

Két rocklemez is bekerült az amerikai listák első tíz helyezettje közé a héten, bár arról nyilván megoszlanak a vélemények, mennyire passzolnak ezek az albumok ebbe a kategóriába. Mindenesetre a Nickelback aligha elégedett azzal, aminek a felével az In This Moment boldog…

Mint ahogy azt valószínűsítették a zeneipari szakértők, igen komoly visszaeséssel startolt a kanadai Nickelback új lemeze, a No Fixed Address: az album ugyan a Billboard-lista negyedik helyén kezdett, de „mindössze” 80 ezer példány ment el belőle a nyitóhéten, ami igen komoly visszaesést jelent a legutóbbi Here And Now 227 ezres egyheti eredményéhez képest.

Miközben Chad Kroegerék valószínűleg a bukta mibenlétét próbálják megfejteni, a kaliforniai In This Moment maradéktalanul boldog lehet: a friss Black Widow mintegy 36 ezer példánnyal a lista nyolcadik helyéig jutott. Ez komoly előrelépés a legutóbbi Blood 20 ezres eladásához és tizenötödik pozíciójához képest.

 

Hozzászólások 

 
+6 #2 queensryche999 2014-11-27 12:20
*Az alábbi vélemény nem vitatja, hogy sokaknak bejöhet a fenti zene.

Emlékeim szerint komplett In This Moment lemezt ezelőtt még nem hallottam. Az elmúlt 5-6 évben nagyjából 7-8 dalukkal találkoztam lemezkritikák-promók alatti beágyazások, fórum-linkelések, youtube-ajánlások által. Ez volt az első, amit végighallgattam . Két okból.

1, a lemezmegjelenés t megelőző nótákkal nem voltam kibékülve. Okok: számomra már-már kínosan maníros éneklési megoldások/énekkarakter, a dallamos zenét megszakító szavalás/monoton beszéd (?), valamit a visszásnak ható - elnézést, ha nem jó a hasonlat, de nem találok jobbat - Lady Gaga/Nicki Minaj metalba oltva-hatás. Előbbit egyébként elismerem, sőt. Érdekelt, hogy 2-3 dal alapján vonok le elhamarkodott következtetést, vagy a lemez egésze/nagy része készült ezen felfogás/koncepció mentén.

2, a népszerűségét látva kíváncsi voltam minden dalra.

A lemez egészét ismerve azt kell mondjam, hogy ha ez a modern metal - vagy mi ez? A wiki "gothic rock/metalcore/hard rock" megjelölésén hangosan felnevettem -, akkor nekem ez a vonal felejtő. (Vannak jó pillanatai, de sajnos nagyon kevés.) Összehasonlítás ként a szintén kommersz - és sokak által ekézett - Amaranthe szerintem jobb/értékesebb produkciót tett le az asztalra még akkor is, ha önmagukhoz képest egyértelműen gyengébb az új anyag.

Egy lemez financiális sikere/jó szereplése tehát önmagában nem jelent sokat. Szerintem. :P
Idézet
 
 
#1 Jézus 2014-11-27 11:45
Ez a Nickelback "rockzenekar"?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.