Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jazzlemezen dolgozik Geoff Tate

0902omŐsszel adta ki Operation: Mindcrime nevű új zenekarának első lemezét, a The Keyt Geoff Tate, amelyet aztán élőben is bemutatott Budapesten. A Queensryche ex-frontembere már dolgozik a konceptalbum-sorozat második darabján, de emellett több vasat tart a tűzben.

„A The Key egy trilógia első albuma, a másodikat éppen most fejeztem be, és szeptemberben jelenik meg”, mondta Tate Mitch Lafonnak adott interjújában. „Zeneileg beugrunk a mélyvízbe, komolyan. Olyan szélesre tárjuk a kapukat, amennyire csak lehetséges, de igazából nem is ez a megfelelő kifejezés, mert most egyszerűen csak itt tartok fejben. Nincs semmiféle kényszer, minden teljesen őszinte, és az a legfontosabb, hogy olyan legyen a zene, amit a sztori megkíván.”

Geoff emellett ugyanakkor egy különleges albumon is dolgozik. „Szeretnék elkészíteni egy jazzlemezt, és már folynak is a munkálatai. Általam írt dalok tradicionális jazz-hangszerelésben: zongora, dob, szaxofon, basszusgitár, egy kis gitár és ének. De azt még nem tudom, milyen néven jön majd ki. Igazából baromira unom, hogy állandóan azon kell gondolkodni, hogyan kell eladni a dolgokat. Őszintén nem érdekel a dolog, csak egy zenész vagyok, tehát zenét írok…”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.