Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jason Newstednek tetszik a Hardwired... To Self-Destruct

0721jasonKimondottan bejön Jason Newstednek a Metallica új lemeze, a Hardwired... To Self-Destruct. A zenekar volt basszusgitárosa szerint egykori zenésztársai visszataláltak az albummal a rendes kerékvágásba.

„Ez a lemez kicsit más, mint az előzőek”, mondta Jason az Ultimate Guitarnak, amikor arról kérdezték, mi a véleménye az ősszel megjelent új Metallica-albumról. „Robert kibaszott jó basszusgitáros, és mindig is az volt. Legalább huszonöt éve ismerem. Mindig is nagyszerű volt. Nekem is megvolt az összes Infectious Grooves-lemez, és a pólóikat is rendszeresen hordtam akkoriban. Szóval leborulok előtte. Mindig is nagyon tiszteltem a srácot. Ide pedig képes volt beilleszkedni a srácok közé, és eközben még ilyen hangzást is produkálni? Remek, remek, tényleg minden elismerést megérdemel. Ami pedig ezt a legutóbbi albumot illeti, úgy érzem, mintha visszazökkentek volna vele a rendes kerékvágásba. Van benne kakaó.”

Jasontől megkérdezték, változtatna-e bármit is a Trujillo-féle Metallica-lemezeken basszusgitárosi füllel, ő pedig a friss Spit Out The Bone-t felhozva mindössze annyit mondott: szerinte például utóbbi dal basszusbetétje sokkal erőteljesebben szólna, ha Robert pengetővel nyomná. „Azt az agressziót és hangzást, ami a pengetős játékból fakad, ujjakkal nem tudod előállítani. És közben persze számos olyan dolgot játszhatsz ujjal, amit pengetővel nem lehet úgy, ezzel is pontosan tisztában vagyok. De ahhoz, hogy az a bizonyos hangzás létrejöjjön, arra van szükség, hogy a basszusgitár húrjait egy bizonyos hatás érje, és mindez egy bizonyos típusú erősítőn keresztül szólaljon meg. Így is jó, de úgy nyersebb, durvább lehetne. Tényleg egészen őrülten ütős lenne, ha egyszer kipróbálná úgy is. De ez most nem fika, és senki ne is vegye annak. Ha bármit is változtathatnék, hát az ez lenne. Azt mondanám neki: haver, próbáld ki egy percre a pengetőt! Csak tíz másodpercig nyomd azzal, és úgy meglesz az az éle, amit akarsz. Ennyi. De amúgy nem igazán szoktam ilyesmiken gondolkodni…”

Jason tavaly nyáron bejelentette, hogy hamarosan egy Would And Steal nevű countryprojekttel jelentkezik, de egyelőre még nem történt sok minden ezen a téren. A Metallica 2018. április 5-én Budapesten koncertezik, a jegyárusítás március 24-én, délelőtt 10 órától indul.

 

Hozzászólások 

 
#7 zombee 2017-03-24 10:22
Jó az új Metallica, nekem is tetszik. De hogy Jason lenne A basszusgitáros, az túlzó, tekintve, hogy dalt írni nem is engedték. De ha az első Flotsam lemezre gondolok, ott van benne a dalszerzői érzék, kár, hogy azóta se sokat hallottunk tőle. Az Echobrain-ben nem tudom, mekkora része volt, de nem volt kiemelkedő, a Newsted projektje sem váltotta meg a világot. Trujollo más karakter, a Suicidal Tendencies-ben nagyon bírtam a játékát, meg az Infectious Grooves-ban is. Itt nem tud sajnos kiteljesedni, ez nem az a zene, ahol az ő stílusa jól tud érvényesülni, innentől elfecsérli a tehetségét (igaz, ezt már Ozzy mellett megtette). Nem bánnám, ha a Metallica mellett újra csinálna mást is.
Idézet
 
 
+1 #6 Tulus 2017-03-24 08:59
Az új Metallica zseniális lett. Mindkét lemez. 20 évet vártam rá, de megérte. Pont.
Idézet
 
 
+3 #5 DRAZSEN 2017-03-24 00:52
FLOTSAM az volt az igazi Jason,meg amikor te jöttél Cliff helyére
Ez az új Metallica meg na hagyjuk is. Trujillo lovéra váltotta zseniális tudását,full nem illik oda ahol most van,mondjuk nem sok vizet zavar
Idézet
 
 
+7 #4 MV 2017-03-23 15:54
Már korábban leírtam, hogy számomra Jason a Metallica basszerosa. Ezzel nem Trujillo ellen beszélek, de vele ismertem meg a bandát és az ő idejében voltam a legőrültebb fanatikus rajongója (akkoriban még nem volt furcsa ilyen jelzőkkel illetni az embert). Az egyik legmetalabb arc a mezőnyben. Hatalmas dolog lenne, ha egyszer visszatérne... és kivenné a részét a dalírásban is.
Idézet
 
 
+22 #3 Kondi István 2017-03-23 12:08
Mindig is bírtam, ahogy Jason nyilatkozik. Ilyen egy normális zenész. Semmi hiszti, semmi fikázás, semmilyen negatív megnyilvánulás, nyilatkozat az egykori zenésztársakról . Max respekt neki!!! Igazat adok neki, a Hardwired egy iszonyatosan jó lemez lett, az említett Spit out the bone pedig valami félelmetes, talán az utóbbi 25 év legjobb Metallica száma. Remélem a pesti buliig bekerül majd a műsorba. Nem tudom mikor örültem utoljára ennyire egy koncertbejelent ésnek!! :D :D
Idézet
 
 
#2 zsírosdeszka 2017-03-23 09:18
Idézet - Tulus:
Jasonic is kibaszottjó basszusgitáros, én meg előtte borulok le....\m/

Csak ne hajolj le előtte :D
Idézet
 
 
+30 #1 Tulus 2017-03-23 09:08
Jasonic is kibaszottjó basszusgitáros, én meg előtte borulok le....\m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.