Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jason Newsted: „Ma is rengeteg metalt játszom, de ez a projekt most más”

0721jasonMint arról a héten mi is beszámoltunk, hamarosan akusztikus projekttel tér vissza a színre Jason Newsted. A Metallica volt basszere először egy facebookos webcastben beszélt a Would And Stealről, amely szavai alapján valószínűleg countrys irányban mozog.

Egy Would And Steal nevű, főként akusztikus jellegű projektet indít útnak Rob Tucker társaságában a Metallica volt basszusgitárosa, Jason Newsted. Első nyilvános fellépésük augusztus 5-én és 6-án lesz egy jótékonysági, gyerekeket segítő rendezvényen, a kaliforniai Lafayette-ben, ahol elméletileg további vendégek is csatlakoznak majd a pároshoz. Jason először a Mighty Fine Guitars facebookos webcastjében beszélt az új projektről. „Harminc éven át játszottam súlyos zenét, öt és félszer körbeutaztam vele a világot, összesen ötvenöt országban fordultam meg”, ecsetelte Jason a lágyabb stílust. „Azt a hegyet már megmásztam, nincs hová kapaszkodni tovább. Tagja voltam a Metallicának, ami mindnyájunknál hatalmasabb, osztoztam a sikerekben, Grammyket kaptunk, majd beválasztottak bennünket a Rock And Roll Hall Of Fame-be, és még sorolhatnám – mindent elértünk, amit abban a műfajban el lehetett érni. Így most máson a sor, hogy megtalálja ebben az örömöt. Nem játszhatok ma úgy, mint a Slipknot: azok a srácok súlyosabbak és gyorsabbak, mint amiről én manapság álmodhatnék. Most így tudok játszani, és többnyire így is fogok. Mindig zenélni akarok, muszáj minden nap játszanom, és ha nem tudok, beleőrülök, méghozzá a szó szoros értelmében – bárki, aki ismer engem, pontosan tisztában is van ezzel. És úgy találtam, több embernek mutathatom meg magamat ezzel a zenével. Ezt a fajta muzsikát négytől kilencvennégy éves korig bárki hallgathatja és élvezheti. Hát hogy lehetne nem szeretni Johhny Casht vagy a Will The Circle Be Unbrokent? Ezeket a dalokat, ezt a fajta amerikai muzsikát muszáj szeretni.”

Mindez persze nem jelenti azt, hogy Jason szakított volna a metallal. „Ma is rengeteg metalt játszom, de ez a projekt most más. Most ezt érzem megfelelőnek, és ezt szeretném megosztani mindenkivel. És nincs is szó más hozzáállásról, megközelítésről vagy elkötelezettségről a metalhoz képest, ugyanarról van szó a részemről, akármilyen zenét is játszom. Nem akarok belőle sok pénzt keresni, nem ég bennem versenyzési vágy másokkal, és nem akarom azt sem, hogy mindenki rám figyeljen. Az ilyesmi engem már nem érdekel. Ha valaki meghallgatja, az tök jó, ha pedig csak metalt akar hallgatni, akkor sincs semmi. Most ezt csinálom, és ez esik jól. Remélem, mindenki el tudja dönteni, mi a jó neki.”

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Toti 2016-07-24 19:06
https://www.youtube.com/watch?v=LkEvgWokBYo

Keveset hallottam így énekelni.
Idézet
 
 
+7 #3 kamikaze 2016-07-24 15:39
Idézet - necromedve:
Csinálhatnak közös bandát David Vincenttel. :P

Vagy James Hetfielddel (és Steven Tyler lenne az egyik (másik?) énekes)! Nem kéne nekik tötyörészni az anyabandákkal, végre mindegyikük olyan zenét játszana, ami a kedvence. ;)
Idézet
 
 
+1 #2 xyxy 2016-07-24 13:54
Ha már akusztikus zene, inkább lenne egy Jar of flies stílusú album, azt meghallgatnám Mr. Newsted-től.
Idézet
 
 
+3 #1 necromedve 2016-07-24 11:35
Csinálhatnak közös bandát David Vincenttel. :P
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.