Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Januárban érkezik a Garmmal is megerősített új Borknagar

Január 22-én jelenik meg a norvég Borknagar új, tizedik nagylemeze. Az album a Winter Thrice címet viseli majd, és úgy tekint vissza a múltba, hogy közben a jövőbe is mutat.

„Júliusban fejetuük be a lemezt, és elég kemény volt mostanáig, a megjelenési dátum kitűzéséig visszatartani a lélegzetünket”, mondja az anyagról a zenekar főarca, Øystein G. Brun gitáros. „Roppant elégedettek vagyunk ezzel a lemezzel, méghozzá minden tekintetben, legyen szó akár a dalokról, akár a produkciós munkáról, akár az összképről. Mindenképpen új zenei csúcsokat hódítottunk meg, Jens Bogren pedig ismét a hangzások varázslójának bizonyult.”

A lemez címe nem véletlen: Brun szerint a banda ezúttal zenei és szövegi értelemben is visszanyúlt az 1997-es The Olden Domain világához, de ugyanakkor a jövőbe is tekintenek az albummal. További újdonság, hogy első ízben a zenekar története során címadó szám is van az anyagon, amelyben Vintersorg, ICS Vortex és Lazare mellett a Borknagar eredeti énekese, Fiery G. Malestrom, azaz Kristoffer „Garm” Rygg is vendégszerepel. Garm emellett elvileg még egy számban is felbukkan majd.

A Borknagar legutóbbi nagylemeze 2012-ben jelent meg Urd címmel, a zenekar tavaly Budapesten is fellépett.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.