Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Itt az első klip Devin atmoszférikus, nyugis, countrys projektjétől

0211devinKiadói támogatás nélkül jelent meg nemrég Devin Townsend új projektje, a Casualties Of Cool bemutatkozó lemeze. A kanadai multihangszeres zseni egy énekesnővel, Ché Aimee Dorvallal közösen készítette el az eddigi anyagaitól elég komolyan elütő albumot, amelyhez elkészült az első klip is Mountaintop címmel.

„Ha valaki alig ismeri a munkásságomat, de hallotta a Liberationt vagy pár dalt az Epicloudról, és bejött neki a zene, na, az utálni fogja a Casualtiest!”, mondta korábban a Casualties Of Coolról Devin a BluntMagnek az anyagról. „Ez az album tényleg a szöges ellentéte lesz mindannak, amit az Epicloud képviselt, éppúgy, mint ahogy a Ghost is pont a Deconstruction ellenpólusát képviselte. Ez egy furcsa, sötét, nem gonosz, de a gonoszság peremén egyensúlyozó, bluesos, Johnny Casht idézően különös, csendes folk album. De én imádom. Ez az a lemezem az utóbbi tíz-tizenöt évből, amire tényleg azt mondhatom, hogy azt mutatja meg, hol tartok éppen most. A többi is megállt a lábán, de mindegyiknek volt valami feladata: mondani, bizonyítani akartam velük valamit, netán a múltra vonatkozó kijelentéseket tenni, ilyesmi… A Casualtiesnél azonban nem volt semmiféle nyomás, senki sem szólt bele, mit csináljak, és nem is mutattam meg senkinek: akkor fejlődött ki, amikor nem is igazán gondolkodtam rajta. Kibaszott nagyszerű lett, és noha nagyon régóta nem szívtam már füvet, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne csodálatos hallgatni, miközben szívsz!”

Devin saját kiadásban, egy három hónapos crowdfunding-kampány segítségével készítette el az albumot, amelyet nemrég meg is jelentetett. megcsinálni és megjelentetni az anyagot, amely nem az ő neve alatt jön ki, hanem Casualties Of Coolként. A projekt másik oszlopa a vancouveri Ché Aimee Dorval énekesnő, akinek a hangját már a Ki albumon is hallhattuk. „Azt akarom, hogy ez a lemez olyasmi legyen, amit csendben, egyedül, az éjszaka közepén hallgatsz meg, amikor odakint világít a jó öreg telihold. Akkor tökéletesen működik majd”, mondja Devin.

Hogy sikerült-e neki mindezt megteremteni, az alábbi Mountaintop videó alapján részben már el is dönthető.

 

Hozzászólások 

 
#4 3y2z3 2014-06-06 10:12
Hozzászólás YouTube-on:

"next album devin farting on a snare drum, buy it people
signed copy of rectum with added turd and cheese."

Kb. ennyi.
Idézet
 
 
+2 #3 GTJV82 2014-06-06 08:54
Nagyon jó!
Idézet
 
 
+4 #2 ave 2014-06-06 05:39
Ez tetszik!
Idézet
 
 
+5 #1 neal and jack and me 2014-06-05 22:23
tök jó
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.