Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét tetszhalálba merevedett az Emperor, nem lesznek további koncertek

1006emperorHa hihetünk Ihsahnnak, hiába reménykednek mindazok, akik fellelkesültek az Emperor idei újjáalakuló bulijain, és most újabb koncerteket várnak: a norvég black metal-intézmény semmiféle megmozdulásban nem gondolkodik a jövőre nézve.

„Semmit sem tervezünk", mondta Ihsahn a Scuzz TV-nek, amikor arról faggatták, várhatók-e további Emperor-fellépések is a nagysikerű idei koncertek után. „És ez amolyan cél is volt egyébként a mostani körnél: hogy legyen egy limitált jellege, és ne is menjünk át mohóba, mert egyébként nyilván elég sok pénzről volt szó... Mielőtt még egyetlen koncertet is lekötöttünk volna, azt mondtuk: oké, legyen ez egy véges kör, hozzuk vissza Faustot, hogy az eredeti dobos játsszon velünk, és ne ismételjük, amit azelőtt csináltunk. Amolyan ünneplés volt ez mind számunkra, mind azok számára, akiknek jelent valamit az In The Nightside Eclipse. A lehetséges legtöbbet akartuk kihozni belőle, de semmiképpen sem szerettük volna bármit is túlzásba vinni. Nyilván volt némi piró meg show, de eközben a szellemiség változatlan, hiszen mindenkinek emlékeznie kell: az In The Nightside Eclipse nagyon DIY volt. Mi készítettük a képeket, mi raktuk össze a borítót is ollóval meg ragasztóval, és mindenben így dolgoztunk. Nem volt nagy költségvetés, nem voltak producerek, tényleg csináld magad-alapon készült minden. Így aztán az ünneplést is igyekeztünk ennek szellemében levezényelni, mert erről szól ez az egész. És ez nem atomfizika, ezek könnyű dolgok. Amikor a szólóanyagaimmal turnézom, amiket jóval összetettebb feladat a színpadon előadni, ott például nagyobb stábra van szükségem. De most nagyon kényelmes volt olyan arcokkal melózni, akiket javarészt már azelőtt is ismertünk, és egy hullámhosszon mozgunk velük."

Ihsahn szerint ez a hangulat egyben a megfelelő zárás lehetőségét is megadta nekik. „Ez az egész amolyan békés légkört teremtett: nem éreztük úgy, hogy óriási felelősség nyomja a vállunkat. Mindenki tudta, mi a dolga, aztán lefutott az ügy: mindenki elégedett volt, és vége is van."

Legalábbis a következő hasonló alkalomig...

 

Hozzászólások 

 
#3 Abracadabra 2014-10-06 17:47
Na de kár. :-(
Idézet
 
 
+6 #2 Carrast 2014-10-06 12:50
szerintem meg jó lenne ha az Anthems albumot is ugyanúgy megünnepelnék, már ezen koncertek valamelyikére is el akartam menni, de az igazi agyrobbanás az az Anthems lenne, kb5x kenterbe veri a Nightside-t... Na az kb olyan koncert lenne, amire csuklyában zarándokolnék el, mezítláb.
Idézet
 
 
+2 #1 bélféregtámadás 2014-10-06 08:25
Szerintem jól csinálják,egy black metal koncert menjen eseményszámba, nem kell orbba-szájba tolni mint pl. a Satyricon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.