Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét leáll a Morgoth

0115morgothMeghatározatlan időre minden tevékenységét felfüggeszti a Morgoth. A zenekar június elején adja utolsó koncertjét, és ezen túlmenően egyelőre nem is terveznek semmit.

Visszavonul a koncertezéstől a Morgoth, és belátható időn belül új lemez sem várható Németország egyik legismertebb death metal formációjától. Utolsó koncertjüket június 8-án, a Chronical Moshers Open Air fesztiválon adják majd. A zenekar hivatalosan nem oszlik fel, de minden tevékenységüket felfüggesztik.

„Egy ideje már bonyolult számunkra kellően rugalmasan működni zenekarként”, indokolja a döntést Sebastian Swart gitáros. „Ennek elsődleges oka, hogy mindannyian Németország más részein élünk. Az én személyes okaim pedig, hogy egyfelől több komoly hallásproblémával küzdök, emellett pedig a munkám miatt külföldre kell költöznöm.” „Nem hoztuk meg könnyen ezt a döntést, de elérkeztünk arra a pontra, ahol muszáj volt”, teszi hozzá a másik gitáros, Harry Busse. „2011-ben azzal az elképzeléssel tértünk vissza, hogy lejátszunk pár bulit a Cursed megjelenésének huszadik évfordulójára. Egyikünk sem gondolta volna, hogy további hét éven át működünk majd, és még egy új lemezt is kiadunk. Mindenesetre nagyon élveztük ezt az időszakot, és szeretnénk is köszönetet mondani érte a rajongóinknak, a Century Media kiadónak és a menedzsmentünknek, a Clandestine Music-nak a támogatásukért.”

A Morgoth a '80-as és '90-es évek fordulójának nagy death metalos robbanásával vált ismertté Európában, akkoriban Magyarországon is komoly népszerűségnek örvendtek. Legklasszikusabb albumuk az 1991-es Cursed debüt volt, ezután még két lemezük jelent meg, a kísérletezősebb 1993-as Odium és a beszédes című 1996-os Feel Sorry For The Fanatic, ami már szakított a death metallal, és indusztriális, elektronikus hatásokkal vegyítette a modern, brutális hangzású muzsikát. Ezután nem sokkal fel is oszlottak. A csapat 2011-ben aktivizálta magát újra, visszatérő albumuk 2015-ben jelent meg Ungod címmel, de ezen már Karsten Jäger vette át az eredeti frontember, Marc Grewe helyét.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.