Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Danny Worsnop az Asking Alexandria énekese

Hetek óta mennek a pletykák a neten azt illetően, hogy visszarendeződés várható az Asking Alexandriában, hiszen Ben Bruce gitáros és a bandától az utóbbi éveket külön töltő Danny Worsnop énekes nemrég bevallottan kibékültek. Most vége a találgatásoknak: a zenekar elbúcsúztatta Denis Shaforostovot, és visszavette Dannyt.

1023aa

Ismét Danny Worsnop áll az Asking Alexandria frontján. Az énekes és a zenekar főnöke, Ben Bruce gitáros szeptemberben nem csináltak titkot belőle, hogy rendezték korábbi nézeteltéréseiket, és a Twitteren, illetve az Instagramon elhintették: akár még valami jövőbeli kollaboráció is kisülhet ebből az egészből. Ezek után természetesen egyből beindult a pletykagépezet Danny visszatéréséről, ami nem meglepő, mert hiába maradt sikeres a zenekar a Denis „Stoff” Shaforostovval készített, idén kiadott The Black nagylemezzel is, a tábor mindvégig visszavárta Worsnopot. Ben most terjedelmes posztban jelentette be, hogy a zenekarban megtörtént az olyannyira áhított visszarendeződés.

„Elváltak az útjaink Denisszel, aminek számos oka van”, írta a gitáros. „Hogy rövidre zárjam a hosszú történetet, nem rúgtuk ki – egyszerűen csak beszüntette velünk a kommunikációt. Mint bizonyára tudjátok, a srácok körbejárták Európát nemrég pár kiemelt bulival és fesztiválfellépéssel, és ezt a turnét a lányom születése miatt ki kellett hagynom. Közben persze minden nap kapcsolatban voltam a többiekkel, és minden rendben ment. Ezután Denis hazautazott Ukrajnába, mi meg visszatértünk az Államokba egy kellemes kis szünetre. Ezután pedig elkezdtük szervezni a Send Me Home klipforgatását, és szóltunk Denisnek, hogy át kellene repülnie az Államokba a videó miatt, meg persze azért is, hogy megkezdjük a munkát az új dalokon, az új zenéken. Mi ebbe már korábban belefogtunk, elkezdtük a dalszerzést, a demózást. Minden nagyszerűnek tűnt, de aztán hirtelen elmaradtak a válaszok. Sokszor írtam neki, küldözgettem a rengeteg e-mailt, de nem érkezett reakció. Összezavarodtunk. Mi a franc van itt? Szünetet tart? Elfáradt? Nem tudtuk. Aztán jött egy üzenet tőle, aminek valami olyasmi volt a lényege, hogy az Asking Alexandria nem létezik, amíg nem kapja meg, amivel tartozunk neki. Ismét összezavarodtam. Mivel tartozunk neki? Nem értettem…”

A csapatnak ezután nem kellett sokat agyalnia azon, hogy megválnak az ukrán énekestől, és mivel közben rendezték a korábbi vitákat Worsnoppal, a megoldás is adta magát. „Ami a múltban történt, szar volt, és mindenkinek fájdalmat okozott. Én is mondtam dolgokat, meg ő is. Ilyesmi előfordul. Rég volt, szar volt. De a lényeg annyi, hogy egy évtizeden át a legjobb barátok voltunk, és emiatt ez most a megfelelő lépés zenekarként, emberként, barátként, Asking Alexandriaként egyaránt. Bezárult a kör, ismét ott tartunk, ahol és amiért megalapítottuk ezt a csapatot.” Bruce hozzáteszi: noha előzetesen is hallottak mindenfélét Shaforostovról, a figyelmeztetésekre nem figyeltek oda, viszont mint ahogyan ezt most kellemetlenül megtapasztalták, ok nélkül nem zörög a haraszt.

A gitáros ennek ellenére nem bánja az elmúlt másfél évet, és a The Blackkel is elégedett, viszont a mostani fejlemények új kezdetet jelentenek, és így látja ezt Wornsop is. „Két héttel ezelőtt megkerestek, hogy koncerteznék-e a korábbi zenekarommal a hamarosan startoló 10 Years In The Black turnén. És ha a haver, hogy vagy?-típusú üzeneteket nem számoljuk, Ben Bruce-szal és a zenekar többi tagjával semmiféle kapcsolatom nem volt a távozásom óta. Hosszú hét volt, míg kisakkoztam és eldöntöttem, mi a helyes lépés, miközben mindjárt kijön a The Long Road Home című szólóalbumom, amely értelemszerűen a legfontosabb most számomra. De emellett a We Are Harlot új lemezén is dolgozom, ezek mellett pedig annyi színészi munkát próbálok lekötni, amennyit csak lehetséges. De eljött az idő, és meg kellett hoznom a döntést. Az elmúlt hetet már a felkészüléssel töltöttük, hogy a program a valaha látott lehető legjobb legyen, és a nézők is annyira élvezzék, mint mi, akik összeraktuk. A műsor egy utazás lesz a zenekar pályafutásán, és talán még egy új dalt is játszunk – na jó, igazából nem teljesen új, de mégis az. Mentálisan ismét olyan állapotban vagyok, hogy megint élvezni tudom ezt az egészet azokkal a srácokkal, akikkel elkezdtem annak idején ezt az őrült utazást. Csodás nosztalgia ez, mintha soha semmi nem változott volna meg.”

Worsnop tehát sem szólókarrierjét, sem a We Are Harlotot nem adja fel, viszont most az Asking Alexandriára fókuszál, hiszen az említett turné már október 25-én elindul Seattle-ben. Természetesen a jövő tavaszi európai turnén is Danny áll majd a fronton, és ez a kör Magyarországot is eléri. A koncert március 13-án lesz a Dürerben, további részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#6 cápaidomár 2016-10-23 23:46
Most már tényleg muszáj belehallgatnom, ha tényleg ennyire rosszak.
...Majd holnap.
Idézet
 
 
+4 #5 notreadam 2016-10-23 16:58
Grrrrrrrrr...hideg futkos a hátamon tőlük.
Idézet
 
 
+2 #4 valarmorgulisz 2016-10-23 11:10
Worsnopnak nem ment a kántri, a zenekarnak nem ment a Worsnop nélküliség. Hoztak egy kölcsönösen előnyös döntést és most újra pajtik. Bánja a fene, annyira nem vagyok oda értük, sőt..de a Road c. számuk óriási dal.
Idézet
 
 
+7 #3 Codename333 2016-10-23 10:24
Nah mi a franc van? :D nem jött be a country életérzés?.....:D
Idézet
 
 
+4 #2 Barbar85 2016-10-23 09:36
Ettol a posztol tobb tinicsaj bugyija benedvesedett...
Idézet
 
 
+5 #1 xyxy 2016-10-23 07:50
Menne már ki a divatból ez a szar.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.