Shock!

május 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interdimensional Summit címmel jön az első új Dimmu Borgir-dal

0124dimmuborgirFebruár második felében debütál a Dimmu Borgir első új dala. A zenekar nyolc év után tér vissza idén a színre új nagylemezével.

Február 23-án, egy Interdimensional Summit című dallal indítja be az új lemezhez kapcsolódó aktivitásokat a Dimmu Borgir. Norvégia első számú metalcsapata digitálisan és bakelit kislemezen jelenteti meg a számot, amely mellé a Puritania egy koncertfelvételét is hozzácsapják majd. A dalt várhatóan tavasszal követi a teljes új nagylemez, természetesen továbbra is a Nuclear Blast gondozásában.

A zenekar legutóbbi albuma még 2010-ben jelent meg Abrahadabra címmel. A folytatás Silenoz szerint minden eddigi munkájuknál jobb lesz „Biztonsággal elmondhatom: az epikusabb, fenségesebb részek még epikusabbak és fenségesebbek, és Dimmu primitívebb, blackmetalosabb oldalát mutató témák pedig még blackmetalosabbak”, nyilatkozta még ősszel a gitáros. „Minden irányban a hangzásunk extrémebb oldalát domborítjuk ki. Keményebben dolgoztunk ezen a lemezen, mint korábban akármelyiken: minden dalt feldemóztunk a legapróbb kis részletig, így aztán nem értek bennünket meglepetések, miután stúdióba vonultunk. Az volt a cél, hogy mindenki a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtsa, és hiszem, hogy sikerült is elérnünk ezt.”

A banda továbbra is három hivatalos tagból áll, vagyis Shagrath, illetve a két gitáros, Galder és Silenoz alkotja a Dimmu Borgirt. Az utóbbi pár év két turnézenésze, Terje „Cyrus” Andersen és Geir Bratland státusza továbbra is csak alkalmi: utóbbi ugyan kicsit kisegítette őket a dalszerzésnél, de kisebb mértékben, mint az Abrahadabrán.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.