Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ghost: ma este Budapesten!

Ma este Budapesten is fellép a svéd Ghost, akik az idei, nagysikerű Meliora lemezük után nem sokkal egy EP-t is ki akartak hozni feldolgozásokkal. Ez azonban a mostani állás szerint nem biztos, hogy összejön.

1116ghost4

A Ghost 2013-ban már kiadott egy If You Have Ghost című minialbumot, rajta feldolgozásokkal, amelynek a banda nagy híve, Dave Grohl volt a producere. „Még nem igazán tudjuk”, felelte az egyik Nameless Ghoul a Yea? kérdésére, amikor arról faggatták, mi a helyzet azzal a beígért feldolgozás-EP-vel, amelynek az eredeti tervek szerint még idén ki kellett volna jönnie az új album kapcsán is. „Van egy listánk dalokról, amiket fel szeretnénk venni, és ezeket már eredetileg a Meliorával együtt rögzítettük volna, de aztán annyi pre-produkciós munkánk volt azzal az anyaggal, hogy a végén csak nagyon kevés extrára jutott időnk. Miközben rengeteg zenekar úgy vonul stúdióba, hogy felvesznek tizenhét dalt, abból kiválasztanak a lemezre tizenhármat, és a többin később még apró simításokat végeznek, nekünk erre soha nem nyílt igazából alkalmunk. Egyetlen, Zenith című nótát vettünk ki a végső lemezből, hogy extra legyen, de sok maradványunk sosem volt. Szóval most azt igyekszünk kitalálni, felvegyünk-e külön egy EP-t, és ha igen, mikor. December 16-áig turnén vagyunk. Zsúfoljunk be arra a kicsi időre még egy felvételt is? Az ilyesmi elméletben mindig remekül hangzik, de a gyakorlatban általában úgy néz ki, hogy hirtelen január 2-a van, baromi fáradt vagy, és nem akarod, hogy bármi dolgod is legyen, de azon kapod magad, hogy lekötött stúdióidőtök van. Szóval most megpróbáljuk átgondolni, minek van értelme. Nem akarunk megint még egy Grohl-féle EP-t felvenni, és megismételni ugyanazt, amit már csináltunk. Valami újat szeretnénk.”

A Ghost november 22-én Budapesten, a Barba Negrában koncertezik a Live Nation szervezésében. A kapunyitás 19 órakor esedékes, 20 órakor kezd az előzenekar Dead Soul, 21 órakor pedig a Ghost. A megszigorított biztonsági rendszabályok miatt hosszabb beengedésre kell számítani, így mindenki érkezzen időben. További információk itt. A zenekarral készített aktuális interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.