Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Felvételre kész a Megadeth új albuma: „Sok igazán gyors, thrashes dalunk van”

Készen áll a 2016-os Dystopia folytatásának munkálataira a Megadeth, de a járvány miatt vesztegelni kényszerülnek. David Ellefson szerint ugyanakkor az új album minden rajongónak tetszeni fog.

0413_megadeth

Februárban Budapesten is újra fellépett a Megadeth, akik gyakorlatilag teljesen elkészültek új lemezük dalaival, és már múlt hónapban megkezdték volna a felvételeket, csak aztán a járvány közbeszólt. Mint David Ellefson a The Metal Voice-nak elmondta, a csapat jelenleg a karantén miatt egyszerűen nem tud stúdióba vonulni. „Jelenleg mindenki otthon van. Ha egyszer vége ennek az egésznek, és biztonságos lesz ismét visszatérni a normális kerékvágásba – bár utálom ezt a szót –, teljesen készen állunk majd”, mondta a basszer.

Ellefson szerint az új Megadeth meglehetősen kemény lesz zeneileg. „Szerintem nagyszerű a lemez. Nagyon súlyos. Sok igazán gyors, thrashes dalunk van, és zenekari szempontból is nagyon egységes a zene. Rengeteget dolgoztunk rajta mind a négyen. Alapvetően mindenki otthon ír, aztán bedobja az ötleteket egy mappába, és ezekből indulunk ki. De tavaly élőben is dolgoztunk a zenén néhány hónapig, mielőtt még le kellett állnunk Dave torokrákja miatt. És ez tök jó, ugyanis más látásmódot is kölcsönöz a daloknak, ha úgy tetszik, kapnak tőle egy másfajta ízt is. A korai lemezeket mindet így írtuk: együtt laktunk Los Angelesben, és heti öt-hat napon át próbáltunk, aztán a stúdióban tovább gyúrtuk a nótákat. Aztán persze az évek során mindenki máshová költözött, és a digitális technológiának köszönhetően sok más lehetőségünk is van.”

A basszer úgy látja, az egyelőre cím nélküli új lemezen a Megadeth minden korszaka felvonul majd. „Vannak rajta a Killing Is My Businesst és a Peace Sellst idéző tényleg durva, thrashes dolgok, de nem hiányoznak a Youthanasia vagy a Cryptic Writings letisztultabb pillanatai sem. Szóval szerintem egy kicsi mindenből lesz a lemezen, ami jó hír a rajongóink számára, hiszen nem mindenki thrasher, a thrasherek pedig nem kíváncsiak a balladákra! Ha elkészülünk, a mostanra összegyűlt dalok alapján úgy gondolom, mindenki nagyon elégedett lesz a lemezzel.”

Az albumra olyan dalok kerülnek majd fel, mint a The Dogs Of Chernobyl, a Faster Than Anything Else vagy a Rattlehead, Part Two.

 

Hozzászólások 

 
#2 rockart 2020-04-17 10:13
Egy készülő, kiadatlan új album előtt általában mindig ezek a panel mondatok hangzanak el, szóval sokat nem mondott el vele Ellefson. :-) Tipikus "apropó lemez" lesz gondolom ez is, azaz legyen apropó új turnéra, ne lehessen azt mondani rájuk, hogy saját maguk nosztalgia zenekara. Nem várok sokat a lemeztől, max. 2-3 erős nótát, a a többi meg a szokásos töltelék, mint az utóbbi 15-20 év Megadeth diszkográfiájáb ól kiindulva. Persze biztos beszerzem majd, és meghallgatom.
Idézet
 
 
#1 Lantis 74 2020-04-13 08:16
Számomra nagyon várós a lemez. A Dystopia nagyon bejött, bízom benne hogy ez is megüti annak a szintjét. Egy beharangozó klippet össze dobhatnának a skacok, legalább egy szám erejéig. (Ez a kib...ott vírus eltakarodhatna már a világból, tönkre basz mindent és mindenkit)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.