Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Februárban jön a következő Saxon album

Andy Sneappel fogott bele új lemezének keverési munkálataiba a brit Saxon, akik 2013 februárjában jelentetik majd meg az anyagot. Az album címe egyelőre még nem ismert, de Sneap jelenléte arra enged következtetni, hogy zeneileg akár súlyosabb is lehet, mint rockosabb elődje.

A Sabbat egykori és a Hell jelenlegi gitárosa, Andy Sneap korábban olyan csapatokkal dolgozott producerként vagy keverősként, mint a Testament, a Stuck Mojo, az Exodus vagy az Arch Enemy, vagyis elsősorban a durvább, karcosabb vonal a sajátja – igaz, az utóbbi években az Accept és a Megadeth részére végzett munkái révén a dallamosabb metal csapatok is felfedezték maguknak. A tavalyi Metalfesten is fellépett Saxon is bizonyára ezek miatt döntött mellette. Mindez azért is érdekes fejlemény, mert Biff Byfordék legutóbbi lemeze, a Call To Arms a banda dallamosabb oldalát domborította ki.

Az egyelőre cím nélküli következő Saxon album 2013 februárjában jön ki, borítóját a régi kollaboráns, Paul Raymond Gregory készíti majd. A Saxon világszerte összesen több mint 13 millió lemezt adott el eddigi karrierje során. Legnagyobb példányszámban elkelt albumuk az 1983-as Power & The Glory volt, de a régi klasszikusok közül az 1980-as Wheels Of Steel és Strong Arm Of The Law, az 1981-es Denim And Leather és az 1984-es Crusader is hasonlóan keresettek a mai napig. Biff-fel készített tavalyi interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.