Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egyre combosabb a riói mezőny

A Slipknot is fellép a jövő őszi Rock In Rión, annak is a szeptember 25-ére eső heavy metal napján. Az utóbbi években Európában futó megafesztivál, a világ minden bizonnyal legnagyobb tömegeket vonzó rockeseménye 2011-ben visszatér eredeti otthonába, a brazíliai Rio De Janeiróba.

A Rock In Riót először 1985-ben rendezték meg – többek között – a Queen, az Iron Maiden, az AC/DC, a Whitesnake, a Scorpions és Ozzy Osbourne részvételével. A koncertekre összesen 1,5 millióan váltottak jegyet, és e létszám sokszorosa kísérte figyelemmel az eseményeket a tévéközvetítések révén. 1991-ben a Guns N' Roses, a Judas Priest, Billy Idol, a Queensryche, a Megadeth, a Faith No More és a Sepultura vonzott 750 ezer nézőt a szamba fővárosába. Axl Rose 2001-ben szintén ott volt a következő nagy eseményen, de már gyökeresen más összeállítású csapattal, de duplázhatott az Iron Maiden és a szólócsapatával érkező Rob Halford is. Mellettük a Red Hot Chili Peppers, a Papa Roach és a Deftones is szerepeltek a többnapos kínálatban – újabb 1,2 millió helyszíni néző nagy örömére. A következő években a Rock In Rio elhagyta Brazíliát, négy alkalommal Lisszabonban, kétszer pedig Madridban került rá sor, többek között az idei évben is megrendezték mindkét nagyvárosban.

2011-ben a fesztivál visszatér eredeti otthonába. Az eddig leszervezett fellépők között már biztosan ott lesz a Metallica, a jövőre új lemezzel jelentkező Red Hot Chili Peppers, a Coheed And Cambria, a Motörhead és most már a Slipknot is. A brazil rockszínteret a Sepultura és az Angra képviseli majd. A Rock In Riót szeptember 23-25-ig, szeptember 30-án, illetve október 1-2-án rendezik meg.

A Slipknot jövő évi menetrendje napról napra újabb dátumokkal egészül ki, új lemezt azonban egyelőre nem terveznek. Corey Taylorék a Sonisphere fesztiválok mellett a belgiumi Graspopon már biztosan ott lesznek a nyáron.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.