Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chad Smith: jammelés a Chickenfoottal, afropop a Red Hot Chilivel

Januárban stúdióba vonul a Chickenfoot, hogy rögzítse második albumát, és szó sincs arról, hogy változás állt volna be a felállásban. Ezt maga a leginkább érintett bandatag, azaz Chad Smith dobos erősítette meg az Ultimate-guitar.com magazinnak. Ha minden jól megy, a Red Hot Chili Peppers addig akár el is készülhet az új lemez felvételeivel.

„Sam szeret beszélni, és akkor éppen nem volt jó passzban", kommentálta a Red Hot Chili Peppers dobosa a portálnak Sammy Hagar énekes korábbi nyilatkozatát, mely szerint Chad a jövőben már nem vesz majd részt a Chickenfoot munkájában. A Chad és Sammy mellett Joe Satrianiból és Michael Anthonyből álló csapat első albuma 2009 nyarán jelent meg, és közel egymillió példányban kelt el világszerte.

Sammy valószínűleg Smith egyéb bokros teendői miatt mondta, amit mondott, de eközben „jól tudta, hogy egy másik zenekarban is érdekelt vagyok. Egy kicsi hollywoodi zenekarban – pontosabban kettőben, de az egyik sok időmet veszi el mostanság", tette hozzá Chad. A dobos megerősítette, hogy a Chickenfoot nemrég együtt próbált, és remekül érezték magukat, így amikor véget ér a novemberben Budapesten is koncertezett Joe Satriani aktuális turnéja, nekikezdenek majd a következő albumnak. Smith kezeit addigra elvileg már a Red Hot Chili Peppers aktuális dolgai sem kötik majd meg, így a dolgok jelenlegi állása szerint a szupergroup január közepén akár stúdióba is vonulhat majd.

2011-ben tehát az új Red Hot Chili lemez is kijöhet, ha a hagyományosan igen hektikusan működő banda valamelyik kiszámíthatatlan tényezője közbe nem szól. Szintén Chad korábban arról beszélt, hogy az anyagon igen érdekes afropop-hatások is helyet kapnak majd, a basszusgitáros Flea és az új gitáros, Josh Klinghoffer ugyanis Nigériában és Etiópiában jártak nemrég, és az ottani ritmusok óriási hatást gyakoroltak rájuk. Smith szerint a lemezen számos meghökkentő tempó szerepel majd, olyan ütemek, amelyek totálisan eltérnek a nyugati zenékben megszokott négynegyedektől.

A Chili lemez címe és megjelenési ideje egyelőre ismeretlen, az azonban biztos, hogy a Metallica mellett ők lesznek a jövő szeptemberi Rock In Rio egyik főattrakciója.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.