Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egy turnén nincs megfelelő atmoszféra a dalszerzéshez”

0404illninoMa este Budapesten játszik az Ill Niño, akik jelenleg bemutatkozó lemezük, a Revolution Revolución évfordulója kapcsán turnéznak. Viszont már esedékes lenne egy új album is, és mint azt Cristian Machado énekes elmondta, lassan neki is fognak a dalszerzésnek.

Utoljára 2014-ben jelentetett meg új albumot az Ill Niño, és ha hihetünk a frontembernek, hamarosan megkezdődnek a Till Death, La Familia folytatásának munkálatai. „Mind alig várjuk, hogy megkezdjük a munkát", mondta Cristian Machado a Mike James Rock Show-ban. „Még nem fogtunk bele, pár ötlettel játszadozunk, de egyelőre nem raktuk össze őket. Próbálkoztunk korábban azzal, hogy turné közben, a buszon is írjunk, de sosem jön össze. Ehhez a megfelelő környezetre van szükség: arra, hogy egy helyiségben, hangosan játsszon az egész zenekar, lehessen kísérletezgetni. De ez alighanem attól is függ, milyen zenét játszol. Egy sima nótát a turnébuszon is megírhatsz, hiszen a kreatív szikra bármikor kipattanhat. De a turnén azért az ember alapvetően olyan mentális állapotba kerül, hogy ez többnyire nem jön össze. Nagyon későn kerülsz ágyba, mire felkelsz, a nap már majdnem lement, utána nekiállsz zuhanyzót keresni, meg akarod nézni a klubot, aztán jön a beállás... És mire ez mind lemegy, már csak egy órára vágysz, amikor kiürítheted az agyadat. Szóval nem a megfelelő atmoszféra ez. Van, aki így is tud dolgozni, de mi nem tartozunk ebbe a körbe..."

Az Ill Niño április 4-én este az Ektomorf, az XtortYa, az Incite és a Madlife társaságában a Barba Negrában játszik. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.