Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dimmu Borgir: még legalább egy év kell nekik az új lemezhez

Aki abban reménykedett, hogy még idén kijöhet a Dimmu Borgir új albuma, csalódni fog: Silenoz gitáros szerint a csapat legkorábban 2015-ben hozhatja ki az oly régóta várt friss lemezt. Ami akár egyszerűbb és agresszívebb is lehet, mint az előzőek, de lehet, hogy mégsem…

„Még mindig önállóan dolgozunk a témákon, meg néha együtt is”, mondta Silenoz a Kaaos TV-nek néhány nappal ezelőtt. „De még nem mélyedtünk bele annyira a munkába: egyelőre minden úgy alakul, ahogy jön, és alapvetően mindig akkor állunk neki a dolgoknak, ha úgy érezzük, itt a megfelelő idő. Szerintem is jó lenne, ha már most készen lenne a lemez, de még nem tartunk itt, szóval ezt kell elfogadni, és kihozni a helyzetből a lehetséges legjobbat. Ha kijövünk egy lemezzel, az olyan lesz, ami mögé mindannyian oda tudunk állni, és amely éppen azt mutatja meg, hol tartunk jelenleg a zenekarral. Általában két-három év szokott eltelni egy-egy lemezünk között, ami most már majdnem négy. De időre van szükségünk, mert nagyszerűnek kell lennie. Meg persze közben az is fontos, hogy az ember ne ücsörögjön túl sokáig a babérjain… Szóval ha még két évre van szükségünk, ám legyen, de azért remélem, nem így lesz. Jó lenne jövő ilyenkorra elkészülni az albummal, de meglátjuk, összejön-e.”

Silenoz szerint az eddigi ötletek alapján jellegzetes Dimmu Borgir-anyag várható majd, de talán kicsit szimplább megközelítéssel is. „De legutóbb is ugyanezt éreztem, mert mindig így érez az ember, ha a folyamatok elején jár… Szóval most még nehéz megmondani, meglátjuk. Holnap akár minden megváltozhat...”

A Dimmu Borgir a felállásban bekövetkezett komoly személyi változások után 2010-ben adott ki legutóbb albumot Abrahadabra címmel. Jelen állás szerint a banda továbbra is három hivatalos tagból áll, vagyis a frontember Shagrath, illetve a két gitáros, Galder és Silenoz alkotja a Dimmu Borgirt. Egyelőre nem tudni, hogy a basszustémák és a billentyűk feljátszása erejéig szerepet kaphat-e majd az új anyagon az utóbbi pár év két turnézenésze, Terje „Cyrus" Andersen és Geir Bratland. Ők egyébként az idei bulikon is színpadra álltak Norvégia legnépszerűbb metalcsapatával.

 

Hozzászólások 

 
-1 #3 BlackBarbar 2014-07-08 07:52
"Norvégia legnépszerűbb metalcsapata"-kinnek mi...
Idézet
 
 
+4 #2 ADIZS 2014-07-05 19:33
Jól is teszik, hogy várnak, az csak jót tehet a lemeznek. Inkább adjanak ki 5 évente egy viszonylag jó albumot minthogy évente-két évente legyen valami töltelék nótákkal teletűzdelt valami. Sokan csinálják ezt, csak tudnám, hogy miért.
Idézet
 
 
+8 #1 Nornagest 2014-07-05 18:25
KI vannak ezek már égve teljesen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.