Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Deafer Dumber Blinder: brutálisan gazdag box settel állít magának emléket a Clawfinger

0126cfTöbb mint húsz évvel megjelenése után ismét kiadja első lemezét, a Deaf Dumb Blindot a svéd-norvég Clawfinger. A tavaly feloszlott rap metalosok rengeteg extra bónusszal, tripla CD-n, plusz DVD-vel hozzák ki a Deafer Dumber Blinder című anyagot.

Március 7-én jelenik meg Európában a Deafer Dumber Blinder, a Clawfinger tulajdonképpeni búcsúanyaga. Az igen alapos gyűjteményt az AFM kiadó gondozza majd. „A ’90-es évek elején egyikünk sem gondolta volna, hogy majdnem két évtizeden át az álmainkat valósíthatjuk majd meg, beutazhatjuk a világot, és emberek millióinak játszhatunk Európában, Amerikában, illetve Ázsiában”, mondja a kiadvány kapcsán Bård Torstensen gitáros. „Évfordulós boxunk, a Deafer Dumber Blinder tökéletesen visszatükrözi, mi mindenről is szólt ebben az időben a Clawfinger.”

Az anyag első CD-je természetesen az eredeti Deaf Dumb Blindot tartalmazza majd, a második pedig The Best Of B-Sides címmel további tizenhét (!) számot rejt. A harmadik CD a The Best Of The Demos címet viseli, a DVD-n pedig a zenekar 2009-es Woodstock Poland fellépése kapott helyet, ahol több mint százezer ember előtt léptek színpadra. Utóbbira emellett két dokumentumfilm, több fesztiválos klip és MTV-s műsorrészlet is felkerül, így például a banda jelenése Ray Cokes legendás Most Wanted műsorában. A bónuszanyagok jelentős része soha, semmilyen formában nem jelent még meg korábban.

0126cfbox

A Clawfinger a '90-es évek elején alakult, és a Deaf Dumb Blinddal rögtön hatalmas sikert aratott Európában, az album több mint 600 ezer példányban talált gazdára. A groove-os, zúzós metalt és a rap-szerű, szóköpködős éneket egyedi módon keverő, igen fogós dalokkal operáló banda a következő néhány évben keresett bandának számított a kontinensen, Magyarországon is igen népszerűek voltak, és rendszeres visszatérőként gyakran koncerteztek hazánkban. A szekér a '90-es évek végére lelassult, az utóbbi bő tíz évben a zenekar már csak szórványosabban működött a korábbi pörgéshez képest – ezt jól példázza, hogy a 2007-es Life Will Kill You után már új albumot sem készítettek. A sztori végét tavaly augusztusban jelentették be.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 steelbill 2014-01-27 10:56
"Tell me the true, motherf... " A legnagyobb újító volt akkoriban.Rob Zombie mellett ők voltak a kedvenceim ebben a kategóiában.
a klipjei is taroltak.
Idézet
 
 
+5 #2 ddrum 2014-01-26 10:44
Válogatottan ronda arcok, de az tuti, hogy újat hoztak az első lemezükkel. =)
Idézet
 
 
+8 #1 queensryche999 2014-01-26 09:47
Nehéz jól érzékeltetni, hogy anno mekkora királyságnak számított ez a lemez. Másolt kazin, természetesen. :)
Még '93-ban eljutott hozzánk egy, a társaságban mindig jó zenéket beszerző srác révén és totál rákattantunk. Azokban az években még nem tanult boldog-boldogtalan hátulgombolós korától angolul már az oviban, így először természetesen mi is pislogtunk a Niggernél hogy "azt a kurva, ezek nem szaroznak!" :D Tökéletes lemez volt és akkoriban párját ritkítóan egyedi is. Képzeljétek, ahogy a házibuliban nem a Haddaway-re, meg Ace of Base-re tomboltunk, hanem beraktuk a 'The Truth'-ot, vagy a 'Don't Get Me Wrong'-ot - két Guns nóta közé, mert akkoriban ez alap volt - és beindult az ereszd el a hajam!. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.