Shock!

április 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Corey Taylor lenne a Velvet Revolver új énekese?

Néha a hallgatás beszédesebb a szavaknál, így nem is csoda, ha megindult a találgatás azt követően, hogy Corey Taylor egy nagy nevetést leszámítva sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó azokat az értesüléseket, melyek szerint ő lenne az az ismert énekes, akivel a Velvet Revolver elképzeli a jövőt.

„Folytatása következik!”, mondta a nagy kacajt követően a Slipknot és a Stone Sour frontembere a Billboard magazin kérdésére, amikor arról faggatták, ő lesz-e Scott Weiland utódja a három egykori Guns N’ Roses tagot is rejtő csapatban. Corey ezt követően nem is volt hajlandó több szót ejteni a kérdésről, így egyelőre maradnak a találgatások. Amennyiben valóban Taylor a kiválasztott, a feleknek komoly matematikai feladványokat kell majd megoldaniuk időegyeztetésileg, hiszen az énekes jelenleg épp a Stone Sour élén turnézik, nyáron pedig a Slipknottal lép majd fel egy egész sornyi európai fesztiválon.

Slash legutóbbi nyilatkozatai szerint ugyanakkor még nem született meg a végleges döntés. „Az elmúlt egy hónapban hatalmas ugrásokkal haladtunk előre ", nyilatkozta a gitáros a Velvet Revolver új frontemberéről még január elején. „Érdekes lesz belefogni a harmadik albumba, mert egy teljesen más személyiségű énekessel dolgozunk majd, és esélyes, hogy sokkal keményebb lemezt készítünk majd, mint bármi, amit a Velvet Revolver eddig csinált. Merthogy ez a súlyosság volt az egyetlen dolog, amit egy kicsit hiányoltam az első két anyagunkból."

„Találtunk valakit, aki tényleg mindannyiunknak nagyon tetszik. Egyelőre még nem jelenthetjük be a hírt hivatalosan, mert még csak úgymond randizunk", mondta karácsony előtt nem sokkal Matt Sorum dobos a Pulse Radiónak. „Egyelőre nem véglegesítettük az együttműködést az úriemberrel, tehát nem ültünk le és egyeztünk meg, de mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, és úgy látjuk, hogy igazi fordulópont előtt áll a csapat. Tudom, hogy régóta megy ez az ó, a Velvet Revolver így, a Velvet Revolver úgy duma, mi is unjuk. De egyszerűen nem állhatunk ki a világ elé akárkivel." Matt nevet nem volt hajlandó mondani, de azt azért elárulta, hogy az illető ismert figura, aki fiatalabb a banda többi tagjánál.

Korábban több pletyka is azt rebesgette, hogy az Alter Bridge-es Myles Kennedy lehet a kiválasztott, aki Slash szólócsapatában és következő szólóanyagán is énekel majd, de ezt mindkét érintett fél cáfolta.

A Velvet Revolver az évtized elején jött össze Slash, Duff McKagan, Matt Sorum és régi gitáros cimborájuk, Dave Kushner jóvoltából. A három egykori gunner még annak ellenére is a Stone Temple Pilots frontember Scott Weilandet vette be maga mellé a bandába, hogy korábban Axl Rose mellett igen rossz tapasztalatokat szereztek az egzaltált énekesekkel, Weiland azonban ego-problémáit még legendás drogügyleteivel is súlyosbította. A csapat ennek ellenére az elején abszolút működőképesnek tűnt, 2004-es első albumuk, a Contraband a Billboard-lista első helyén nyitott és több mint 3 millió példányban kelt el világszerte. A lemez turnéján a zenekar Budapesten is játszott. A 2007-es folytatás, a Libertad azonban – a zenekar szerint a kiadó nem megfelelő támogatása miatt – meg sem közelítette a debüt eredményeit. A kudarc nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Weiland a következő évben igen csúnya körülmények között lépett ki a bandából, majd visszatért régi társaihoz az újra aktivizálódó Stone Temple Pilotsba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.