Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapesten startol a Special Providence Európa-turnéja

0624spprovMárcius 13-án a Dürer Kertben mutatja be új, Essence of Change című nagylemezét a Special Providence. A magyar instrumentális jazzmetal alakulat albuma nálunk a koncert napján, Európa többi országában, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban március 30-án jelenik meg.

Budapesten, a Dürer Kertben tartja itthoni lemezbemutató koncertjét a Special Providence. Mint ismert, a zenekar szerződést kötött a Giant Electric Pea (GEP) kiadóval. A brit vállalat az Essence Of Change-et március közepétől ötvenkét országban terjeszti. A fúziós jazz, a jazzrock, a progresszív rock/metal és az elektronikus zenékből táplálkozó együttes mára már komoly nevet szerezett külföldön, folyamatosan turnéznak Európában, megfordultak már Japánban és Dél-Amerikában is, de a szerződés aláírása hozta meg nekik a nemzetközi áttörést.

A négytagú csapat – ezúttal már Kaltenecker Zsolt billentyűssel – nyáron felvette lemezét a SuperSize Recording stúdióban, a megjelenés márciusban várható. Markó Ádám dobos/zenekarvezető szerint a banda eddigi legprogresszívebb anyaga született meg, amelyet március 13-án élőben is bemutatnak a Dürer Kertben. Fellép még a Sonar és a String Theory. A belépő 1800 forint, a helyszínen aznap 2300 forint. A Special Providence április elsején Európa-turnéra megy, érintve Szlovákiát, Csehországot, Németországot és Hollandiát. Júliusban pedig a legnagyobb európai progresszív metal rendezvényen, a német Night of the Prog Festivalon lépnek fel, ahol korábban a Dream Theater volt a headliner.

A Northern Lights dal stúdióvideója mellett alább az I.R.P. (Interstellar Robotic Pilgrim) dal is meghallgatható , a zenekarral készített tavalyi interjúnkat pedig itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.