Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az Emperor elhajtotta Ross Robinsont, a Behemoth keblére öleli

Ross Robinson, az ezredfordulós időszak egyik legfelkapottabb – és egyben legtöbbet köpködött – stúdiós szakembere lehet a lengyel Behemoth új albumának producere. A felek egyelőre nem erősítették meg az együttműködés tényét, de Robinson múlt hétvégén Varsóba repült, hogy az esetleges közös munkáról tárgyaljon Nergalékkal.

Varsóban, a Behemoth legénységénél tett látogatást a múlt hétvégén Ross Robinson, akiről az utóbbi tíz évben nem lehetett túl sokat hallani, előtte azonban a csapból is ő folyt, mint egy teljes hangzás stúdiókeresztapja. A szakember egyelőre még nem állapodott meg Nergalékkal arról, hogy ő lesz-e a következő Behemoth album producere, de igen jó esély mutatkozik a dologra, hiszen ellenkező esetben a felek nem posztoltak volna ki több közösségi felületre is közös fotókat...

Robinson annak idején olyan csapatok anyagaival szerzett magának nevet a szakmában, mint a Korn, a Sepultura, a Limp Bizkit, a Slipknot vagy a Soulfly, és ugyan a legtöbb vele dolgozott zenekar elsősorban nem keverési képességeit emelte ki, hanem speciális ösztönző módszereit, tény, hogy az általa jegyzett anyagok hangzásáról minden egyes alkalommal üvöltött a közreműködése. Éppen ezért nagy divat is volt szidalmazni a nu metal korszakban, hiszen korábban más irányultságú zenekarok megszólalása is nu metalosabb lett a közreműködése által: erre talán a Machine Head The Burning Red lemeze szolgáltatta a legjobb példát.

A producer egyébként nem teljesen járatlan a Behemoth képviselte black/death vonalon sem, hiszen neve 2000 körül egy esetleges Emperor album kapcsán is felmerült potenciális segítőként. Végül sosem derült ki, valójában volt-e alapja az erről keringő pletykáknak: az ötlet akkora felháborodást váltott ki a zenekar rajongói körében, hogy semmi sem lett az együttműködésből. Maga Ihsahn utólag csupán annyit mondott: Robinson valóban beajánlkozott náluk, ők azonban sosem gondolkodtak el komolyan a felvetésen.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.