Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az American Idol fenegyereke lett a Drowning Pool új torka?

Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy az American Idolban felbukkant fiatal rocker, James Durbin lehet a groove/nu metalos Drowning Pool új énekese. Két júliusi amerikai koncertet legalábbis Drowning Pool + James Durbin néven hirdettek meg.

A Drowning Pool és Ryan McCombs énekes (a képen még együtt) útjai tavaly év végén váltak el egymástól elsősorban az összhang hiányára hivatkozva, de emberileg jó viszonyban. A zenekar azóta már megtalálta az új embert, és éppen stúdióznak, ám C.J. Pierce gitáros nem volt hajlandó elárulni a vokalista nevét, csak annyit, hogy a keresztnevében a J betű is szerepel. Ehhez képest két júliusi amerikai bulira már jegyeket is lehet venni, és a szervezők mindkettőt Drowning Pool + James Durbin néven hirdetik, vagyis erős jelek mutatnak arra, hogy az American Idol tehetségkutatóban felbukkant rockrajongó került a platinalemezes metalosok mikrofonjához.

A huszonkét éves énekes a kaliforniai Santa Cruzból érkezett az American Idolba, és ugyan nem nyerte meg a tehetségkutatót, mindenki úgy állt hozzá, hogy ő lehet az egyik a résztvevők közül, aki akár hosszabb távon is megkapaszkodhat a zeneiparban. Durbin tavaly márciusban a Judas Priest You've Got Another Thing Comin' dalának előadásával vonta először magára a rockszakma figyelmét, majd később Zakk Wylde is színpadra lépett vele Sammy Hagar klasszikus Heavy Metal dala erejéig. A csúcspont azonban mindenképpen az volt számára, amikor – már kiesését követően – a Judas Priesttel közösen nyomhatta el a Living After Midnightot és a Breaking The Law-t a döntőben. James első lemeze novemberben jelent meg Memories Of A Beautiful Disaster címmel.

A Drowning Pool 2001-es debütáló anyaga, a Sinner több sikeres klipdalnak köszönhetően platinalemez lett az Egyesült Államokban. Azóta három albumot jelentettek meg, az utolsót 2010-ben, Drowning Pool címmel. Ez volt a második lemezük, amelyen Ryan McCombs énekelt: ő azt a Jason Jonest váltotta, aki az eredeti énekes, Dave „Stage" Williams tragikus 2002-es halála után került a frontra.

A banda új felállása július 10-én mutatkozik be az indianai South Bendben, három nappal később pedig a Mötley Crüe előtt lépnek fel egy wisconsini rádiós fesztiválon, vagyis ha tényleg Durbin az új torok, elég komoly mélyvízbe dobják a második közös bulin. A július 17-ei fayetteville-i fellépést szintén Drowning Pool + James Durbinként reklámozzák. Az új anyagot egyébként maga Pierce sokkal metalosabbnak nevezte az eddigieknél, sok kétlábdobbal és gitárszólóval…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.