Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az Államokban durván visszaesett, de a világ többi részén tarol az új lemezzel a Nightwish

Mint várható volt, világszerte nagy siker a Nightwish új nagylemeze. A zenekar többek között ismét a német listák élére került, az Egyesült Államokban azonban elődeihez képest elég komoly visszaeséssel startolt a Human. :II: Nature.

0115nw

Április 17-én jelent meg a Nightwish új, dupla nagylemeze, a Human. :II: Nature., amely – természetesen – ismét megolvasztotta az eladási listákat. Tuomas Holopainenék a világ egyik legnagyobb zenei piacán, Németországban ismét az első helyen nyitottak – ezt a pozíciót eddig két lemezükkel, a 2004-es Once-szal és a 2007-es Dark Passion Playjel sikerült elérniük, a legutóbbi Endless Forms Most Beautiful „csak” a második helyig jutott. Szintén listavezető lett a lemez Finnországban, ahol a 2000-es Wishmasterrel kezdődően minden soralbumuk az élre került. Második helyre kerültek Kanadában, Ausztriában, Svájcban és Magyarországon, harmadikra Lengyelországban és Portugáliában, de összesen tizennégy országban Top 10-es az anyag, vagyis nyugodtan kijelenthető: a csapat újabb sikeralbumot hozott össze.

Egy területen ugyanakkor kézzelfogható és elég brutális a visszaesés: az Egyesült Államokban a Billboard-lista 110. helyén kezdett a Human. :II: Nature., miközben a legutóbbi anyag a 34., az azt megelőző Imaginaerum pedig a 27. pozícióban indított. A zenekar persze soha nem számított akkora durranásnak a világ legnagyobb zenei piacán, mint Európában, de még első listára került ottani lemezük, a Dark Passion Play is magasabban startolt az új anyagnál a maga 84. helyével.

Az új albumról hamarosan nálunk is olvashatsz. A lemez turnéján a Nightwish ismét érinti Budapestet: december 7-én a Papp László Sportarénában koncerteznek az Amorphis és a Turmion Kätilöt vendégeskedése mellett. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 Manci 2020-04-26 18:43
Sajnos nem tudtam még végighallgatni az albumot, pedig többször is nekifutottam. Az eleje egész jó, de 20/25 perc után már depisedtem. Szóval nálam értékelhetetlen lett.
U.I.: 20 éve Nightwish rajongó vagyok.
Idézet
 
 
#2 Kpkg 2020-04-25 11:00
+1
Elképesztően gyenge lemez, talán egy-két jó pillanat van rajta. Pedig nem egyszer hallgattam végig. Nagyon távol elmarad a korábbi munkáikhoz képest.
Idézet
 
 
#1 BSND 2020-04-25 09:32
Azon ritka alkalmak egyike, amikor úgy tűnik, hogy az USÁ-ban élőknek jobb a zenei ízlése.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.