Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axl nem békül Slash-sel

W. Axl Rose továbbra sem kíván együtt dolgozni Slash-sel, mi több, egyenesen hallani sem akar a gitárosról, legalábbis ha hihetünk a Guns N' Roses egyik jelenlegi hathúrosának, DJ Ashbának, aki a csapat szokásos balhékkal övezett ausztrál turnéján nyilatkozott egy helyi rádiónak.

„Nagyon jól ismerem Axl-t, és pontosan azt mondta nekem, hogy előbb lesz fagy a pokolban, mintsem ismét együtt dolgozna Slash-sel", nyilatkozta DJ (azaz Daren Jay) Ashba az ausztrál Triple M rádióállomásnak. „Azon túlmenően viszont, hogy ez elhangzott, nem tudom a dolgok pontos hátterét, és egyszerűen csak boldog vagyok, hogy egy fantasztikus és legendás gitáros cipőjében lehetek. Óriási élvezet számomra olyan zenészek mellett állni a színpadon, mint Axl, illetve a többiek. Ebben a bandában mindenki topmuzsikus."

Ashbát természetesen Axl notórius késéseiről is megkérdezték, hiszen a frontember a december 1-jén kezdődött ausztrál turnén is hű maradt szokásaihoz: már az első koncert is több mint egy órás csúszással kezdődött. „Nem Axl, hanem a szobaszervízünk késik állandóan. Indulás előtt enni szeretnénk, és állandóan várnunk kell", viccelte el a kínos témát a gitáros.

Szintén DJ Ashba volt az, aki november elején úgy nyilatkozott, hogy a 2008-as Chinese Democracy utódja előbb megérkezhet, mint azt a rajongók gondolnák, a zenekar másik gitárosa, Ron „Bumblefoot" Thal azonban a Facebookon igyekezett sürgősen cáfolni zenésztársát. „Először össze kell gyűlnünk, hogy zenekarként írjunk új dalokat, mert a Chinese Democracyre készült kiadatlan számokon kívül még nincs semmink. Írni, jammelni, felvenni, átformálni, újra átdolgozni, újra felvenni, megkeverni, átkeverni, maszterelni, átmaszterelni, kitalálni a kinézetet, aztán kitalálni az új kinézetet, elfogadtatni a kiadóval, várni tőlük egy olyan ütemtervet, amit Axl is elfogad... Mindez nem túl egyszerű ilyen méretekben", írta Bumblefoot.

A Guns N' Roses tagságát Axl, Ashba és Bumblefoot mellett jelenleg Richard Fortus gitáros, Tommy Stinson basszusgitáros, Dizzy Reed és Chris Pittman billentyűsök, valamint Frank Ferrer dobos alkotják. Axl-hez és régi társaihoz kapcsolódó hír, hogy a Guns októberi londoni koncertjén egy rövid időre Duff McKagan is fellépett velük, vagyis az énekesnek már tényleg csak Slash-sel kellene elásnia a csatabárdot ahhoz, hogy megszűnjön az ellenségeskedés a klasszikus felállás magján belül. Erre azonban Ashba nyilatkozata alapján továbbra is igen kevés az esély.

Maga Axl utoljára 2009 első hónapjaiban nyilvánult meg hivatalosan Slasht illetően, amikor is a Billboard magazinnak nyilatkozott korábbi társairól. „El tudom képzelni, hogy Izzy Stradlinnel együtt írjunk egy-két dalt, esetleg azt is, hogy elvigyem magammal turnézni. Igazság szerint nem igazán lelkesít a gondolat, hogy a régi srácok közül egyszerre egynél többel is együtt dolgozzak... Talán még Duff McKagannel közösen is tudnék csinálni valamit, de ennyi. És ez sem egy olyan dolog, amibe feltétlenül bele szeretnék ugrani", mondta az énekes. „Ami Slasht illeti, a múltkor olvastam egy rajongó elkeseredett üzenetét, aki azt írta, hogy gondoljak csak bele, mi lenne, ha egyikünk meghalna, utána pedig már bánnánk, hogy volt lehetőségünk újra összeállni, de mégsem tettük meg, bla-bla-bla... Igen, és mi van akkor, ha miközben te az újjáalakult banda koncertjén vagy, a csajod véletlenül lever otthon egy gyertyát, ami leégeti a házadat, és az egész családod meghal? – ez jutott eszembe. Álljunk meg egy kibaszott pillanatra! Egészen biztos, hogy valamelyikünk meg fog halni, mielőtt ismét együtt dolgozhatnánk, és akármilyen szomorúnak, gusztustalannak vagy szerencsétlennek tartják ezt mások, akkor is ez a helyzet. Az emberek között történnek néha olyan dolgok, amiket ha egyszer elkövettek egymással szemben, többé nem lehet helyrehozni", fogalmazott akkor a frontember.

Axl és Slash állítólag 1996 ősze, azaz a gitáros Gunsból történt kilépése óta nem is beszélt egymással.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Guest 2010-12-08 15:53
"megkeverni, átkeverni" Ahogy csak a G'NR képes rá. Amúgy meg puszta butaság egy életen át a csatabárdot cipelni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.