Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axl: „Meg kell felelnünk a mítosznak”

W. Axl Rose nem nyilatkozik éppen gyakran, két kézen bőven megszámolható az utóbbi években adott lapinterjúinak száma, most azonban valami miatt mégis kivételt tett az Egyesült Arab Emirátusok egyik orgánuma, a GulfNews.com kedvéért. Axl a Guns N' Roses december 16-ai, Abu Dhabiban megrendezett bulija előtt beszélgetett a lap munkatársaival.

„Ebben a mostani felállásban az az egyik legjobb, hogy nem kell mindenkit irányítgatnom a csapatból: hé, tedd ezt, tedd azt... Mert lelkesek. Mindenki büszkén csinálja, amit csinál, és egymást is ösztönzik ezzel. A legjobbat próbálják nyújtani, amire csak képesek. És egészen addig maradunk kint, amíg érezzük, hogy a közönség boldog, akár pár órával több ideig is. Vagy amíg nem érezzük úgy, hogy rendesen elvégeztük a munkánkat. Olyan ez, mint lemenni edzeni vagy ilyesmi, tudod: nem hagyod abba, amíg nem érzed úgy, hogy itt az ideje", mondta Axl a Guns N' Roses jelenlegi felállásáról, melyben DJ Ashba, Richard Fortus és Ron „Bumblefoot" Thal gitároznak, Tommy Stinson basszusgitározik, Dizzy Reed és Chris Pittman billentyűznek, Frank Ferrer pedig dobol.

Axl persze maga is tudja, hogy komoly elvárásoknak kell megfelelniük, és noha az interjúkészítők vélhetően nem merték neki felhozni a régi tagok kérdését, áttételesen természetesen ez a téma is felmerült. „Rengeteg tennivalónk van a régi dalokkal, és iszonyatosan sok munkánk azzal a lélekkel, amit annak idején beletettünk ezekbe. Ha nem tennénk ma beléjük ugyanúgy a szívünket, a rajongók nem hagynák csak úgy rám a dolgot. Meg kell felelnünk a mítosznak, legendának, vagy hívhatjuk akárhogy, és mindig egy kicsivel keményebben kell dolgoznunk."

DJ Ashba november elején úgy nyilatkozott, hogy a 2008-as Chinese Democracy utódja előbb megérkezhet, mint azt a rajongók gondolnák, Bumblefoot azonban a Facebookon igyekezett sürgősen cáfolni zenésztársát. „Először össze kell gyűlnünk, hogy zenekarként írjunk új dalokat, mert a Chinese Democracyre készült kiadatlan számokon kívül még nincs semmink. Írni, jammelni, felvenni, átformálni, újra átdolgozni, újra felvenni, megkeverni, átkeverni, maszterelni, átmaszterelni, kitalálni a kinézetet, aztán kitalálni az új kinézetet, elfogadtatni a kiadóval, várni tőlük egy olyan ütemtervet, amit Axl is elfogad... Mindez nem túl egyszerű ilyen méretekben", írta Bumblefoot.

A banda pontos jövő évi tervei egyelőre nem ismertek, de nyilván folyamatosan változnak…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.