Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axl: a következő lemezre biztosan nem kell annyit várni, mint az előzőre

Úgy tűnik, W. Axl Rose valami miatt kiemelten fontosnak tartja a Guns N' Roses Las Vegas-i koncertsorozatát, ugyanis a múltkori tévéinterjú után ezúttal az egyik legbefolyásosabb amerikai napilapnak is interjút adott. Az énekes szerint a következő albumra garantáltan nem kell majd évtizedes időt várni.

„Mindenki ír a zenekarban, és rengeteg dalt rögzítettünk az évek során", mondta Axl a USA Todaynek. „Ki fogjuk agyalni, melyek a legjobb ötletek ezek közül. A Chinese Democracyt részletekben készítettem, különböző időpontokban más-más emberekkel. Az Appetite For Destruction volt az egyetlen olyan album, ahol a szövegek, a dallamok, a gitártémák mind-mind egyszerre készültek el. Utána kaptam egy rakás gitáralapot, hogy írjak rájuk szövegeket, de nem tudom, ez volt-e a legmegfelelőbb módszer a Guns számára... A Chinese Democracynél a munka közben rengeteg más tényezővel is foglalkoznom kellett, amiknek semmi közük sem volt a zenéhez – a zeneiparhoz annál inkább. Rengeteg időt vesztettünk, de sokkal inkább a túlélésről szólt ez az egész. Nem volt senki, akivel együtt dolgozhattam vagy akiben bízhattam volna. Valaki bejött, hogy segítsen a produceri munkálatokban, de valójában csak meg akarták keverni a lemezt, hogy aztán kitolják. Más terveink voltak... A következő album ennél lényegesen hamarabb jelenik majd meg."

Axl az interjúban arról is beszélt, vajon együtt maradhatott volna-e a klasszikus Guns felállás. „Talán ha úgy dolgozhattunk volna együtt, ahogy az Appetite-ot is egyberaktuk. Nagyon naiv voltam. Azt hittem, a lemez sikere csak még jobban összehoz majd minket, de pont ennek az ellenkezője történt. A többiek a siker után egyből elkezdtek a saját útjukon előreiramodni. Szerintem úgy voltak vele, hogy hűha, sikerült... De igazából a saját még nagyobb sikerüket akarták megkovácsolni a Gunsból." Az énekes érdekes módon – talán először az utóbbi években – nem zárta ki, hogy egyszer békét kössön a többiekkel. „Úgy érzem, nem az én térfelemen pattog a labda. Én a túlélője vagyok ennek a háborúnak, nem pedig a kirobbantója."

A Guns első vegasi fellépése ma este lesz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.