Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Asking Alexandria: még több gitárszóló, még kevesebb breakdown

1128aaNaná, hogy az eddigi legjobb Asking Alexandria-dalok készülnek a brit modern rockerek műhelyében ezekben a napokban, és naná, hogy Ben Bruce gitáros szerint már a demók is jobbak, mint más csapatok kész albumai. Hogy más is így látja-e majd mindezt, az leghamarabb jövő nyáron derülhet ki…

„Már írjuk a következő lemezünket”, mondta Ben Bruce gitáros a RichardThinksnek. „Azt hiszem, tizenegy nóta állt össze eddig, és szeretnénk eljutni húszig a turné végéig, hogy legyen miből válogatni. Jó, hogy van velünk egy stúdió a turnén, mert így nem kell leülni a laptoppal, és béna demókat gyártani. Tegnap például meghallgattam az eddigi felvételeinket, és azt mondtam: haver, ezek konkrétan jobban szólnak, mint más zenekarok lemezei… Ezzel most nem feltétlenül a dalokra gondolok, bár azokra is áll ez, hanem a minőségre: már most stúdióminőségűek a felvételek, pedig még csak demók. Szóval izgalmas a dolog…”

Ben szerint természetesen az Asking Alexandria eddigi legjobb albuma jelenik meg jövőre. „Zeneileg messze-messze erősebb az anyag a korábbi lemezeinknél. Mindannyian sokat gyakoroltunk a hangszereinken, és most egy olyan album ksézül, ahol mindannyian megmutathatjuk, zenészként mi mindenre vagyunk képesek. Sokkal több a szóló, és a basszustémák is jóval technikásabbak. És sokkal kevésbé építünk a breakdownokra. Még ha egy súlyos nótát akarunk írni, akkor sem az van, hogy automatikusan belerakunk egy breakdownt, hanem más módszereket viszünk be a dalszerzésbe a súlyosság érdekében ahelyett, hogy a könnyebbik utat választva írnánk egy breakdownt.”

Az új album valószínűleg ismét Joey Sturgis producerrel készül majd, és a mostani tervek szerint jövő nyáron kerülhet a boltokba, noha bizonyos jogi problémák – amikbe Bruce nem ment bele bővebben – akár lassíthatják is a kiadást. A tavalyi From Death To Destiny albummal komoly sikereket aratott zenekar frissen forgatott Moving On videója alább megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 zombee 2014-09-05 11:17
Idézet - queensryche999:
A klipes dal egész jó. Ebből a dallamos metalcore dologból csinálhatnának egy modern hard rock bandát, a jelek szerint menne nekik.


Ilyen már van, úgy hívják Blessed By A Broken Heart.
Idézet
 
 
+3 #4 Sanctus 2014-09-04 20:11
Még több gitárszóló: előtte tanuljunk meg talán, aztán lehet róla szó. Az utolsó lemez nekem nagy kedvencem, de a nagy dérrel-dúrral beharangozott szólók siralmasak voltak.. kevesebb breakdown? Helyes. Már legutóbb is csak oda nem illő helykitöltők voltak...
Hagyják énekelni Dannyt, ennyi a lényeg, abból baj nem lehet..
Idézet
 
 
+1 #3 revdav11 2014-09-04 18:41
Uccsó albumuk szerintem nagyon jó lett, ha továbbviszik még azt a pályát is bejárhatják mint a Bring Me The Horizon (akik szvsz sokkal jobb zenészek)
Idézet
 
 
+2 #2 Varga János 2014-09-04 10:43
Idézet - queensryche999:
A klipes dal egész jó. Ebből a dallamos metalcore dologból csinálhatnának egy modern hard rock bandát, a jelek szerint menne nekik.

Az énekesnek van egy másik bandája ha jól emlékszem Wa are Harlot a nevük. Ott dallamosabb, hard rockosabb a zene.
Idézet
 
 
+1 #1 queensryche999 2014-09-04 09:14
A klipes dal egész jó. Ebből a dallamos metalcore dologból csinálhatnának egy modern hard rock bandát, a jelek szerint menne nekik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.