Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Araya: „Mustaine-en tartom a szemeimet”

Májusig biztosan tele van a Slayer naptára – nyilatkozta a Noisecreepnek Tom Araya, így ha lesz is Big Four turné, arra alighanem csak nyáron kerülhet sor. A basszusgitáros/énekes szót ejtett az interjúban Dave Mustaine-ről és arról is, hogy a Slayerben az évek során semmit sem változtak a személyes viszonyok.

Februártól májusig a Slayer folyamatosan koncertezni fog, Araya elmondása szerint egyaránt játszanak majd Ausztráliában, Európában és Dél-Amerikában. „Egyelőre nem tudom pontosan, kikkel turnézunk majd az egyes régiókban. Azt hiszem, a koncertek egy része közös lesz a Megadeth-tel, de nem vagyok benne teljesen biztos. Az viszont tuti, hogy májusig tele van a naptár. Hogy utána mi következik, azt nem tudom", közölte a basszusgitáros/énekes. Arayát természetesen Dave Mustaine-ről is megkérdezték, hiszen a Slayer az utóbbi több mint egy év során több közös turnén is részt vett a Megadeth-tel, holott a két csapat között korábban minden volt a viszony, csak felhőtlen nem. „Ő is emberi lény, aki ezen a bolygón él, és ez a lényeg. Rendes arcként viselkedik, de azért rajta tartom a szemeimet. Udvarias velem, a feleségemmel és a gyerekeimmel, így viszonzásul én is udvarias vagyok vele", válaszolta diplomatikusan Araya.

A Slayert ismerőknek aligha meglepő, hogy Tom ismét megerősítette: mivel most éppen otthon vannak két turné között, igazából fogalma sincs arról, mit csinál a zenekar többi tagja, így azt illetően sincs képben, hogy készülnek-e már az új Slayer dalok. „Egyelőre senki sem küldött nekem semmit arról, hogy bárki is összeült volna bármin is dolgozni. Szóval ha esetleg a többiek melóznak is az új anyagon, arról én nem tudok. Ők Los Angelesben vannak, én Texasban. Nem igazán kommunikálunk, és ez mindig is így volt. Ha úton vagyunk, akkor persze beszélünk, de otthon nem. Nem szívesen mondom ezt, de igazából a zenekar kezdetei óta így mennek a dolgok", fogalmazott Araya.

A frontember azt is elismerte: más érzés számára a színpadon állni, mióta megműtötték a hátát és nem tud headbangelni. „Nagyon kellemetlen számomra ez az egész, mert a headbangelés komoly részét képezi annak, amit csinálok. Az éneklésem és a hangszeres játékom fejlődött, de ez így már nem ugyanaz. A műtét utáni első koncertünk a Jimmy Kimmel Live! show-ban volt, és amikor elnyomtuk azt a három nótát, amit a műsorban nem adtak le, elkezdtem rázni a fejemet. Aztán rájöttem, hogy mit csinálok, és befejeztem. Azóta nem headbangeltem. És ez baromi rossz, nem is tudok róla mást mondani. A színpadon lenni és előadni óriási, de ez az egész elég sokat elvett tőlem ebből az élményből...", nyilatkozta Tom.

A Slayerrel kapcsolatos hír, hogy a csapat újabb Grammy-jelölést gyűjtött be a legjobb metal előadás kategóriában a World Painted Blood címadó daláért.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.