Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aranylemez lett Németországban a legutóbbi Volbeat

Habár a fizikai hanghordozók eladásai stabilan és egyre meredekebben zuhannak lefelé, azért időről időre bebizonyosodik, hogy néhányan még ma is képesek komoly példányszámokat produkálni. A dán Volbeat például épp a napokban söpörte be első németországi aranylemezét, márpedig a germánoknál ilyen elismerést csupán ténylegesen komoly eladás, 100 ezer példány után adnak.

A Beyond Hell / Above Heaven kritikai fogadtatása ugyan távolról sem volt olyan osztatlanul pozitív, mint három elődjéé, a jelek szerint a folyamatos fesztiválos jelenlét, a Metallicával közös turné és a Universal kiadó támogatása megtette a magáét: a Volbeat a múlt héten megkapta első aranylemezét a MAHASZ német megfelelőjének számító BVMI-től (Bundesverband Musikindustrie). A 100 ezres németországi eladás mérföldkőnek számít a zenekar karrierjében, és maga Michael Poulsen énekes/gitáros is tisztában van a dolog jelentőségével. „Egy németországi aranylemez, ez aztán igazán remekül hangzik!", írja közleményében a frontember. „Rengeteg eladott CD-ről van szó, márpedig ilyesmit manapság nem könnyű produkálni. Nagyon büszke vagyok, és a banda összes tagja boldog, különösen azért, mert a német rajongók tényleg a kezdetek óta támogatták a Volbeatet. Mindenkinek nagyon köszönjük!"

Poulsent persze aligha lepte meg az eredmény, hiszen néhány héttel ezelőtt a Soundspike-nak adott interjújában már kifejtette, hogy a Volbeat igazán nagy számmá vált Európában. „Boldog vagyok, hogy egy kis kiadónál kezdtük, ahonnan rendesen, fokozatosan tudtuk felépíteni magunkat. Európában ma már nagy névnek számítunk, könnyen be tudunk hozni akár tízezer embert is egy koncertre. Az előző kiadónk azt mondta, többet nem tudnak tenni értünk, és mi is tisztában voltunk vele, hogy találnunk kell egy nagyobb céget. Sokakkal tárgyaltunk, de mind közül a Universal ajánlata volt a legelőnyösebb. Semmit sem akartak megváltoztatni rajtunk, nem akartak minket irányítani."

Legutóbbi Volbeat interjúnkért kattints!

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.