Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anthrax: thrashesebb megközelítés, önismétlés nélkül

0505frankJelenleg éppen a Volbeattel turnézik a tengerentúlon az Anthrax, de közben nagyban készül az új lemez is, amely az év végén kerülhet a boltokba. Frank Bello basszusgitáros szerint senki se várja ugyanazt, mint legutóbb, de a végeredményhez ettől függetlenül is érdemes komoly reményeket fűzni.

„Épp most fejeztem be a basszustémáim rögzítését”, mondta Bello a Bad Feeling Magazine érdeklődésére. „A ritmusszekció felvételei nagyjából készen vannak, most Joey nyomja az énektémákat. Jon Donais szintén majdnem teljesen elkészült a szólókkal, talán három vagy négy szám van még neki hátra. Szóval haladunk. Tizenhét dalt írtunk ehhez a lemezhez, többet, mint bármelyik előzőhöz, vagyis volt miből válogatnunk, de egyszerűen így alakult: úgy éreztük helyesnek, ha tovább dolgozunk, még akkor is, ha tudtuk, hogy nehéz lesz kiválasztani a lemezre felkerülő témákat. Tényleg akadnak roppant gyilkos dalok… Nagyszerű érzés látni, ahogy életre kelnek, Joey pedig felteszi a pontot az i-re. Dolgozol, mert tudod, hogy szólhat majd a végeredmény, és amikor minden összeáll, az roppant kielégítő. Én magam is rajongója vagyok ennek a zenének, szóval leírhatatlan végignézni, amint gyümölcsözőre fordul a termés. És ezek még nem is a véglegesre kevert változatok, amikről beszélek, csak a nyers mixek. De már ezek is állati jók, tele vannak energiával.”

Bello szerint ugyanakkor az Anthrax új lemeze nem a 2011-es, rendkívül sikeres Worship Music megismétlése lesz. „Én úgy érzem, megtettük azt a bizonyos újabb lépést. Nyilván mindenkinek reklámoznia kell az új albumát, de én csak rajongói minőségben tudok beszélni, és roppant büszke vagyok arra, amit csinálunk. Kicsit thrashesebb ez az anyag az előzőnél, ez talán a legtalálóbb jellemzés, amit adni tudok. Bizonyos nóták thrashesek, de mivel Joey Belladonna énekel, mindenütt van egy egyensúly a súlyosság meg a dallamosság között. Mindig is azt tartottam az Anthrax egyik legfőbb erősségének – mert mint mondtam, annak ellenére, hogy a zenekarban játszom, egyben rajongó is vagyok –, hogy súlyos zenét nyomunk, de dallamos énektémákkal.”

Az Anthrax nemrég a Catch The Throne: The Mixtape válogatáson tett közzé egy új dalt Soror Irrumator (Lords Of The Rock) címmel. Egyelőre nem tudni, hogy ez is felkerül-e majd az új albumra.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 dreambarker 2015-05-05 09:06
mármint Worship
Idézet
 
 
+2 #2 dreambarker 2015-05-05 09:05
Nem kötekedésképp, de nem 2011-es a Workship?
Idézet
 
 
+3 #1 Levike 2015-05-05 08:34
Csak hajrá ! A Worship nagyon jól sikerült !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.