Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amon Amarth: most a tűzóriás van soron

Március 29-én kerül a boltokba az Amon Amarth új lemeze, a Surtur Rising, mely címével a norvég mitológia leghatalmasabb tűzóriása előtt tiszteleg. Az anyag felvételei elkészültek, Johan Heggék végre közzétették az eddigi sorba tökéletesen illeszkedő borítót és a végleges dallistát is, most már tényleg csak ki kell várni azt a pár hetet addig.

A Surtur Rising a svéd viking metal banda nyolcadik stúdióalbuma lesz, a felvételi munkálatok októberben kezdődtek meg a Stockholmhoz közeli Park stúdióban a dobsávok rögzítésével, majd a Fascination Streetben folytatták a melót Örebróban a basszusgitárral és a gitárokkal. A producer Jens Bogren volt, a borítót pedig Tom Thiel készítette. Az Amon Amarth legutóbb 2008-ban jelentkezett lemezzel, és a Twilight Of The Thunder Goddal pályafutásuk eddigi legnagyobb sikereit aratták, még az amerikai Top 50-be is sikerült vele bekerülniük, így a Metal Blade kiadó 2011 egyik legfontosabb megjelenéseként kezeli a Surtur Risingot.

Az albumra a következő dalok kerülnek fel:

01. War Of The Gods
02. Töck's Taunt - Loke's Treachery Part II
03. Destroyer Of The Universe
04. Slaves Of Fear
05. Live Without Regrets
06. The Last Stand Of Frej
07. For Victory Or Death
08. Wrath Of The Norsemen
09. A Beast Am I
10. Doom Over Dead Man

A legnépszerűbb viking death metal bandának még arra is akadt ideje a munka közben, hogy átruccanjanak Japánba, ahol a Loud Park fesztiválon mutatkoztak be a szigetország metalosainak. Ez volt az első alkalom, hogy az Amon Amarth Japánban játszott.

A Surtur Rising megjelenésével párhuzamosan, áprilisban a zenekar a Children Of Bodommal turnézik majd Nagy-Britanniában és Írországban, majd májustól már egy headliner turné vár rájuk Európa többi részén a The Black Dahlia Murder vendégeskedésével. Sajnos ez a körút nem jön túl közel Magyarországhoz, így aki meg akarja nézni a párost, annak egészen Münchenig kell zarándokolnia május 24-én.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.