Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Lovedrive, az Animal Magnetism és a Blackout szellemiségét célozza meg új lemezén a Scorpions

2021-ben új albummal jelentkezik a Scorpions. Még ennél is jobb hír, hogy a csapat énekese szerint a lemez egy igazán fényes időszakot idéz majd a banda pályafutásában.

scorpions_k2019_05

Nemrég Sign Of Hope címmel már kihozott egy friss dalt a Scorpions, de a járvány miatti kényszerszünetet sem pihenéssel tölti minden idők legsikeresebb német rockzenekara. „Ez a helyzet most biztosít számunkra némi extra időt”, mondta Klaus Meine a Trunk Nationben. „Eredetileg idén akartuk kihozni az új lemezt, de sajnos most csúszunk vele 2021 elejéig. Vagyis nyertünk egy kis időt. Amikor ismét turnézni kezdünk, már lesznek a programban új dalok is, teljesen új színpadi produkcióval készülünk, és szerintem pár klipet is készítünk majd olyan dalokhoz, amik később jelennek meg. Jó, hogy ki tudjuk használni az időt, és tényleg kihozzuk a legtöbbet a mostani helyzetből ahelyett, hogy ülnénk otthon, és bámulnánk, amint nő a fű.”

A Metallica és a Slipknot mellől ismert Greg Fidelman producerrel készülő új album Meine szerint a zenekar ’80-as évek eleji, hihetetlenül sikeres korszakát idézi majd. „Azt a rezgésszámot, azt az érzést akarjuk felidézni, ami a Lovedrive, az Animal Magnetism és a Blackout albumok idején jellemezte a zenekart. Természetesen lehetetlen lenne visszaforgatni az idő kerekét, és mindent onnan kezdeni elölről, hiszen rengeteg év telt el azóta. De Greggel közösen azt a szellemiséget céloztuk meg, és kemény, rockos lemezben gondolkodunk. Rudolf Schenker, a riffmester rengeteg nagyszerű dallal rukkolt elő, és én is több szöveget írtam most, mint talán azelőtt bármikor. Szóval visszatértünk a régi szellemiséghez, és olyan lemezt próbálunk csinálni, ami abba az irányba halad. Ezzel most természetesen nem azt akarom mondani, hogy olyan lesz a lemez, mint a Blackout vagy az Animal Magnetism, ez szerintem lehetetlen is lenne, de mindenképpen másmilyen lesz az elmúlt tíz évünkben kihozott zenéinkhez képest. Teljesen más a megközelítésünk, amely remélhetőleg működni is fog.”

A Scorpions legutóbbi stúdióalbuma a 2015-ös Return To Forever volt. A banda tavaly novemberben ismét fellépett Budapesten is.

 

Hozzászólások 

 
#4 Afrikaaner 2020-05-20 17:59
Figyelj, az öreg fiúk már 10 éve folyamatosan gondolkodnak a nyugdíjba vonuláson, de végül mindig úgy döntenek, hogy nem, nem vonulnak nyugdíjba. :)
Idézet
 
 
#3 a.magyar 2020-05-20 08:14
Csak szegény már ő nem tudja megidézni a régi fényes időszakait.Persze ez nem bántás,hisz neki sem visszafelé megy az idő,csak elnézve a yutyubos koncert videókat,kínsze nvedés amit előad(a másik szegény bonjovi)lehet,h ogy érdemes lenne elgondolkodni a nyugdíjba vonuláson.
Idézet
 
 
#2 Simon Zoltán 2 2020-05-19 17:05
én meg holnap ismét 2perc 50 másodpercet futok 1000 méteren. 40 éve így ment :) ....ezzel a szellemiséggel, talán nem esek hasra :)
Idézet
 
 
#1 Medve László 2020-05-19 13:31
Jól hangzik...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.