Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A közeljövőben nem látok új Guns N’ Roses lemezt, ez egyértelmű”

A Guns N' Roses jelenlegi felállása közösen még egy hangot sem írt egy esetleges új lemezre – árulta el Ron „Bumblefoot" Thal gitáros egy amerikai pódiumbeszélgetésen. Régóta rögzített dalaik persze szép számmal akadnak, amiket még nem hallott a világ, de ezek kiadása ugyanolyan bizonytalan, mint az, hogy egyáltalán belekezdenek-e valaha is a közös munkába...

„Tudod mit? Feledkezzünk el az új lemezről, amíg el nem készül", ajánlotta Bumblefoot egy élő pódiumbeszélgetésen a műsorvezetőnek az amerikai 2013-as National Fiery Foods and Barbecue Show rendezvényen, amikor az az új Guns N' Roses album lehetséges megjelenéséről faggatta. „Mióta is beszélünk a kibaszott új albumról? És én vagyok az egyetlen, aki nem fogja baromságokkal áltatni az embereket ezen a téren, így megmondom: nem, még nem voltunk együtt a stúdióban, és nem, még el sem kezdtünk dalokat írni közösen, zenekarként. Ha valami kijöhetne most, az csak nagyon régi anyag lehetne, amit viszont most jelentetünk meg. Vagyis ismeretlen zene lenne, de ez számomra nem egyenértékű egy új lemezzel, hanem pusztán csak egy olyan banda felvételeinek kiadását jelentené, ami ma már nem kis létezik. És most egy olyan lemezt kellene készítenünk, amin az aktuális felállás játszik. Két napja megint felvetettem Axlnek, hogy ha Ausztráliában koncertezünk, dolgozzunk ki pár új ötletet, de majd meglátjuk, mi történik... Nekem minden percem a zenéről, a zeneírásról szól, ezért írok zenét: hogy zenét írjak. Szóval baromira boldog lennék, ha ezt a Guns N' Rosesban is megtehetném. Meglátjuk, lesz-e rá lehetőségem, csak ennyit tudok mondani. Ezt most úgy értem, hogy eddig csakis koncerteztünk és koncerteztünk és koncerteztünk. A koncertek baromi jók, nagyon élvezzük őket, meg minden. De bennem azért ott van a viszketés. Méghozzá kibaszott régóta. Zenét akarok csinálni ezekkel az anyaszomorítókkal! Rohadt jó ez a zenekar, és tényleg meg kellene ragadnunk a lehetőséget, hogy csináljunk némi zenét a rajongók számára."

Bumblefoot szerint ehhez mindenek előtt arra lenne szükség, hogy egységes álláspont alakuljon ki a kérdésben a zenekaron belül. „Nem rajtam múlik a dolog. Remélem, egy ponton mindenki azt fogja mondani, hogy oké, akkor most mindent félreteszünk, és csakis az új zenékre koncertrálunk. Kibaszott jó lenne, és remélem, előbb-utóbb megtörténik. De a közeljövőben nem látok új lemezt, ez egyértelmű. Egy időbe biztos beletelik még a dolog – mondom, amennyiben arról van szó, hogy az elejétől kezdve ez a mostani zenekar írja meg a dalokat. Szóval itt van nektek a valóság. Bárcsak jobb hírekkel szolgálhatnék, srácok, hiszen mind ugyanazt akarjuk: új zenét. Ti is és én is."

A Guns N' Roses március 13-ától Ausztráliában koncertezik, majd a hónap végén két speciális közel-keleti buli vár rájuk Bejrútban, illetve Abu Dhabiban. A csapat felbukkanása jelen állás szerint idén nem nagyon várható az európai fesztiválokon, ugyanis május végén és június elején amerikai fesztiválokon vesznek részt, így például az idei Rocklahomán is ők lesznek az egyik headliner.

Az Axl Rose visszatérését jelentő Chinese Democracy lemez idén már öt éve jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Csabi 2013-03-06 21:42
Én már rohadtul utálom Axl Rose hülyeségeit.....mindig csak a botrány meg a botrány ,új album meg sehol.....aztán még a Metallica-t szidják az emberek,ők legalább csinálnak is valamit,meg az előzenekarokkal sem úgy bánnak mint ahogy Axlék tették anno.Lehet,hogy ők sem gyártanak már olyan gyakran albumokat,de nem lehet rájuk mondani,hogy tökölnek!
Idézet
 
 
#2 psidude 2013-03-06 19:54
Gilby Clake valami ilyesmiért repült, nem? :)
De igaza van, mert tényleg van néhany jó dalszerző ebben a felállásban
Idézet
 
 
+4 #1 Chris92 2013-03-06 13:24
Micsoda meglepetés!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.