Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A ’80-as évekbe repít vissza új dalával a Queensryche

0727qrArrow Of Time címmel bemutatta első új dalát a Queensryche, akik októberben hozzák ki új nagylemezüket Condition Hüman címmel. A hallottak alapján a Todd La Torre énekessel felálló banda ezúttal tényleg elég bátran ás majd vissza a saját múltjába…

Október 2-án érkezik a Century Media gondozásában a seattle-i Queensryche új albuma, a Condition Hüman, amely a második lesz a zenekar új korszakában, amikor már Todd La Torre énekes fogja a mikrofont Geoff Tate helyett. Az elsőként nyilvánosságra hozott, alább meghallgatható Arrow Of Time dal alapján a zenekar még nyíltabban nyúl vissza a saját múltjába, mint az első Todd-dal készített anyagnál, a 2013-as Queensryche-nál, és ehhez egy megfelelő partnerre is találtak Chris „Zeuss” Harris producer személyében. Az új album emellett totális csapatmunkában készült. „Új egység van a zenekarban, igazi kötelék fűz össze bennünket, és mindenki egy húron pendül”, mondta korábban Michael Wilton gitáros. „Zenészként mindenki részt vett a lemez elkészítésében, így a dolgok remekül haladnak, és totális összhangban írtuk a dalokat is. Ez az energia a színpadi produkcióban is visszatükröződik, mindenki érzékelni fogja a különbséget. A Queensryche mindig is arról szólt, hogy erőltessük meg magunkat kreatív szempontból, és zenekarként is fejlődjünk – ezen a téren most sincs változás, egyszerűen csak még határozottabbá váltunk.”

Geoff Tate új bandája, az Operation: Mindcrime első albuma szeptemberben jelenik meg.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 queensryche999 2015-07-27 15:29
Akkor jau. Látszik-hallatszik, hogy akarnak a srácok, ez már szimpatikus. A dal jó, visszaköszönnek a Q-féle prog. elemek és végre a sound is oké. Ha valamibe bele kell kötni, akkor a refrén lehetne szerintem picit fogósabb, vagy "kiugróbb" a verze után, de ez minden.
Idézet
 
 
+1 #3 bogar 2015-07-27 15:14
Idézet - queensryche999:
@bogar

Ebben most nem segíthetek, mert egyre kevésbé vagyok vitázós hangulatban, a zene úgyis ízlés dolga. Ha zavar valami, általában leírom, de megfigyeltem, hogy újabban ha olyan zenekarról van szó, amit amúgy nem nagyon (esetleg egyáltalán nem) követek, inkább legyintek, úgyis csak bőszítene valakit, aki viszont "rajongó".


Jaj! Én ironikusnak szántam a korábbi bejegyzésemet, de ezek szerint ez most nem jött át. :-)

Egyebekben egyetértek. Szerintem is hülyeség zenéről vitatkozni.
Idézet
 
 
+4 #2 queensryche999 2015-07-27 15:09
@bogar

Ebben most nem segíthetek, mert egyre kevésbé vagyok vitázós hangulatban, a zene úgyis ízlés dolga. Ha zavar valami, általában leírom, de újabban megfigyeltem, hogy ha olyan zenekarról van szó, amit amúgy nem nagyon (esetleg egyáltalán nem) követek, inkább legyintek, úgyis csak bőszítene valakit, aki viszont "rajongó".

Ugyanazt tudom írni, mint a dal HRM-posztjához:
"Biztató. Jól is szól. Várjuk ki a végét."

Az 'Arrow Of Time' egy korrekt dal. Nem vágott földhöz, de jó az irány. Ha egy sokszínű "Queensryche best of" lesz a végeredmény (a kedvenc korszakomból: 1984-1990), azzal már elégedett leszek. Nem titok, hogy a top nálam az Operation és Empire voltak, arra a hangulatra pl. bármikor vevő vagyok.

Todd korábbi nyilatkozata is biztató:

"Ez ugyan meglehetősen szubjektív, de elég változatos lett, szerintem egy olyan anyag, amiben biztos, hogy van mindenki számára valami – kicsit olyan, mint a legutóbbi lemez. Vannak benne olyan dolgok, melyek úgy hangoznak, mintha a ’Mindcrime’-korszakból származnának, de van pár dal, ami akár az ’Empire’-ről lehetne. Sőt, olyan dallamok is akadnak, amiket akár a 'Rage' és a 'Warning' albumokon is hallhattatok.” – mondta egy korábbi interjúban Todd La Torre.
(HRM)
Idézet
 
 
+7 #1 bogar 2015-07-27 12:24
Alig várom már, hogy egy jót vitatkozhassak QR999 "kollégával", mert szerintem ez egy stílusgyakorlat , amit a korai QR sablonmegoldása iból pakoltak össze, de kétségtelen tény, hogy hallgattatja magát a dal.

Úgy látom, hogy a fenti képen, hogy ismét van egy kalapos, napszemüveges tag a zenekarban. Ezek szerint Rockenfield fog legközelebb megkattanni! Legalábbis Tate-nél is így kezdődött! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.