Shock!

június 03.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Worning: Teremtés

Esküszöm, azt hittem, hogy 2005-ben a frufru + hosszú haj kombináció a férfiak körében kiment a divatból. Tévedtem.
Hosszadalmas és abszolút cél nélküli intro után vág bele a gyulai Worning a metalba. 2002-ben alakultak, 2004-ben vették fel a most hallgatott demójukat. Thrashes zene, de mai, groove-os felfogásban játsszák.

A kilencvenes évek közepe-végefelé tobzódtak nálunk a hasonló zenekarok, aztán nem sok maradt belőlük, úgy látszik még mindig van, aki erre a riffelős, ordibálós zenét szeretné játszani. Az Ektomorf is beugrott itt-ott, nem csak a zene miatt, hanem a szöveg is hasonlatos ("üvölts fel"). A Worning is igyekszik groove-os zenét játszani, érzik a stílust, az már most hallható.

Az intrón kívül hat dal hallható a cd-n, a már említett modern thrash műfajában, igyekeztek fogós dalokat írni, ami mindenképpen dicséretes. A dobos srác is igyekezett színesíteni a nótákat, ránézésre nagyon fiatal még, de mindenképpen érdemes képeznie magát. (És persze pontosítani, de azt nagyon.)

Nem annyira vészes a zene, de nagyon sok a gyermekbetegség, amit javítani kell - pontosság, nótaösszerakás, nem ennyire átlagos vokáltémák, kicsit rövidebb és velősebb dalok -, de érezni az igyekezetet és az odafigyelést, ráadásul nem lehet azt sem mondani, hogy a tufaegyszerű dalokat kedvelnék, mert próbáltak összetett nótákat írni, ami szintén dicséretes. Sajnos viszont az ötödik dal eleje konkrétan Slayer Seasons In The Abyss-nyúlás.

A gyenge pont számomra egyértelműen a vokalista, egyforma hangon végigüvöltözte az egész demót... Jóval több kellene ide. A szövegritmizálása is nagyon javításra szorul. A hangzás elég gyenge minden tekintetben, de mondjuk legalább a zenét ki lehet silabizálni.

Akit érdekel, 700 ft-ért megrendelheti a demót, honlapról egyelőre nem tudok, szóval valószínűleg letölteni sem nagyon lehet.
Kíváncsi vagyok mi lesz velük pár év múlva, sok sikert addig is a fejlődéshez. A frufrut meg bármikor meg lehet növeszteni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.