Shock!

június 19.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Thornwill: Freefall

A Thornwill 2003-ban alakult, itt danol Jurásek Dániel, a Stainless Steel egykori torka, és itt zenél még két Obstruction tag is. Saját bevallásuk szerint olyan zenét szeretnének csinálni, ami szerintük hiányzik a hazai zenei palettáról, és ez nem más, mint a heavy metal.

A csapat bátran elküldte bemutatkozó demóját, annak ellenére, hogy finoman szólva nem voltunk elájulva az anyacsapataik teljesítményétől annak idején.
A tavaly felvett demón 3 dal található, a Denevérben vették fel, tisztességes demóhangzást kapott. Lendületes, hősies dallamokkal bíró nótákat írtak a srácok, olykor a refrének az Andy Deris-érás Helloweent idézik cseppet. Dániel hangja hangyányit jobb, mint a Stainless Steel idején, bár a magasakkal itt is rettenetesen küzd és a verzék sem az igaziak, sok itt még a javítanivaló.

A zene a maga műfajában nem vészes, azt meg nehéz megítélni, hogy mennyire fogja megszeretni őket a közönség, hiszen tonnányi hasonló csapat zenél szerte a világban, jobb zenészekkel, és főleg nem hamis, és érzelmeket is kifejezni tudó énekessel. Talán Dánielnek végre énektanárhoz kellene járnia, fene tudja, de azokat a hamis elhajlásokat két lemez és nemtom mennyi demó után már illenék elfelejteni.

A három dal közül a másodikat ötletesebbnek találtam, mint a nyitónótát, a szólógitáros srác hallhatóan egész ügyes. Ha már ebben a műfajban zenélnek, nem ártana hosszú ikergitáros szólókat is megereszteniük, illene a koncepcióba.
A harmadik nóta lazább vonala sem rossz (ez tetszett még a legjobban), talán ebbe az irányba kellene fejlődni, itt a vokáltémák is jobbak voltak, mint a másik két dalban.
Összességében ügyesebbek, mint a Stainless Steel és az Obstruction együtt, aztán majd meglátjuk mi lesz velük.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.