Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Sub Rosa: Seven One

Jó sokáig csücsültem a Sub Rosa demóján, na nem azért, mert olyan rossz. Utólag is sorry.
A csapat 2002-ben alakult, 2003-ban már fel is vették első demójukat a Tom-Tom stúdióban (bár ahhoz képest, hogy ez mennyire neves stúdió, nem szól annyira jól a felvétel, bár lehet, hogy idő nem volt egy ütősebb sound kialakítására). A zenekarban két leányzó is zenél, Tóth Csenge basszusgitáron, Markovits Lídia meg gitározik és még énekel is. Nem is rosszul. Mellettük még Garamvölgyi Zsolt gitározik és Balogh Ádám dobol.

Naszóval. Öt dal hallható a cd-n, és mielőtt bárki valami puhány zenére asszociálna, elmondanám, hogy riffelnek azok a gitárok rendesen, nem kell őket félteni. Persze nem mennek át vaddisznóba.

Tetszik is, meg nem is a demó. Tetszik, mert felvállalnak egy olyan stílust a "nőiéneklős" csapatok között, ami a súlyosabb irányvonalat képviseli, de nyilván, mivel fiatalok és első demó, van még rajta bőven javítanivaló. Például Lídia angol kiejtése, ami a sokat emlegetett hunglish. A hangja jó alap, kicsit jobban kiereszthetné olykor, meg lehet nem ártana tanulnia sem, hogy biztosabban kijöjjenek a mélyebb hangok is. Még elég vonalasan is énekel, több érzelmet is vihetne a soraiba, de ez javítható. Tetszett, hogy sok keleties dallamot alkalmaz, remélem ezt a jó szokását megtartja sokáig.

Maga a zene sem hagyott mély nyomokat bennem, kell ide még idő, hogy igazán összeérjen a csapat és olyan dalokat írjanak, ami után nem az marad meg, hogy: "jó-jó, de mi is szólt tulajdonképpen?" Karakteres témák, megjegyezhetőség, fülbemászó refrének, mellette súly gitárok - ez lenne a jövő útja. Mindehhez vastagabb sound sem ártana. A dobos srác groove-osabban üthetne, bár lehet csak a stúdiózás miatt nem jön át a feeling, élőben hozza a lendületet is - ezt nem tudhatom.

A demón az utolsó dal amit a csapat lightosabb, elborultabb oldalát mutatja, nem rossz ez sem, csak szintén kidolgozottabban kellene megmutatni ezt a vonalat is. (De könyörgöm, a gitárprüntyiket felejtsétek el!!!) Lídia itt magasabb hangszínét is megmutatja, jó az, ha kísérletezik, csak magabiztos legyen az a kísérletezés. Most már biztos, hogy énektanárhoz (és anyanyelvi angoltanárhoz) terelném, tanulja meg használni a hangját, ha már kapott egy ilyen adottságot.

Első demónak teljesen jó, a szokásos hibákat és ígéreteket mind meg lehet találni rajta, remélem a következő felvételen bátrabb, meggyőzőbb lesz a zene. Bár ha belegondolok, hogy 2003-ban vettél fel ezt a demót, valószínűleg fejlődtek azóta.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.