Shock!

november 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Shapes Of Distortion: Promo 2008

A Shapes Of Distortion 2005-ben alakult, jelen demóról két dalt tavaly vettek fel, kettőt pedig koncerten rögzítettek. A biográfia szerint saját maguk sem tudják, hogy mit is akarnak játszani, a stílusmeghatározások között szerepel disco, black metal, fun metal, hard rock, és ez nagyon szőrmentén így is van.

Illetve inkább azt mondanám, hogy ez valamiféle modern metal, amely tartalmaz durvább, szellősebb részeket és popritmusokat egyaránt.

Továbbá minden hibát, ami a kezdő zenekarok sajátja: értelmetlen dalszerkezetek, sírnivalóan hamis ének, pontatlanság, klisék egymásra halmozása, de hát ez így kezdődik, ha az ember elkezd zenekarozni, maximum van, aki megtartja magának ezeket a felvételeket, van, aki úgy érzi, mindenáron a közönség elé kell tárnia.

Hallottam már sok rosszabb demót, ők legalább nem a húsz éve is cikinek számító témákat recirkulálták, hanem koruknál fogva maibb zenét csinálnak, csak hát ez még bőven kevés ahhoz, hogy kíváncsi legyek arra, milyenek lehetnek élőben. Majd úgy 6-8 év múlva.

Az azonban szimpatikus, hogy próbáltak többféle stílusjegyet összeolvasztani, de a dalírást még meg kell tanulni ahhoz, hogy ez élvezhető legyen. Kezdő zenekar koncertfelvételt demóra meg semmi körülmények között ne rakjon fel, ez alapszabály.
Nem mondom, hogy soha többet nem akarok róluk hallani, mert kedves próbálkozás, de maradjunk annyiban, hogy ez egyelőre még csak próbálkozás. Tessék sokat gyakorolni, zenét tanulni és tapasztalni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.