Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Of Infinity: The Essence Of Infinity

Kicsit kutakodtam, hova is tegyem a kritikát, a cd-k vagy a demók közé, de mivel inkább demóként tartja számon a csapat a lemezt, így ide került.
Dallamos, kicsit gótikus, kicsit szomorkás, de erőteljes metal hatásokat felvonultató zenét játszik az amerikai (ráadásul texasi, ami még meglepő, hogy nem zsíros stoner/doom riffeket írnak) Of Infinity, ahol egy hölgy énekel, akiről először azt hittem európai a csapat, olyannyira akcentussal bírja az angolt, hogy nem valószínű, hogy kint született. A neve alapján (Alessandra Zinicola) így is történhetett.

A zene kicsit a Lacuna Coil vonalán mozog, legalábbis hangulatilag. Három dal került a cd-re, korrekt hangzással.
Az első kicsit melodikusabb, inkább zongorára épülő, magasabban éneklős, ahol hallani is Alessandra korlátait rendesen, azok a felfelé hajlítások elég neccesek még. Sok helyen mintha még nem merné kiereszteni a hangját, ami alapvetően kellemes, szép tónusú, kis technikai képzéssel akár nagyobb jövő előtt is állhat. Hangulatilag inkább a Nightwish rajongóknak jöhetne be a nóta.

A második dalban hegedűszót is hallhatunk, kicsit komorabb a dal hangulatilag, erőteljesebb, érdekesebb is, mint az előző. A refrén része kifejezetten érzelmes, itt is több érzelmet kellene az éneklésbe belevinni és nagyobbat ütne.
A harmadik dal szintén zongoraszóval indít, majd gitárszólóval folytatódik. Líraibb a dal, Alessandra megmutatja mélyebb tónusait is, ahol szintén elveszik kicsit. Tanár, tanár és csodákra lehet képes!

Bár vannak hasonló stílusban mozgó zenekarok, valamiért megragadott ez a három dal, pedig még korántsem mondhatók tökéletesnek. Mégis van bennük valami. Remélem még hallok felőlük, sajnálom, ha eltűnnének, bár csak nem, hiszen 2004 májusában ünnepelték ötödik születésnapjukat így együtt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.