Shock!

április 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Khrysos Anthemon: Kalaallit Nunaat

A különleges nevű olasz zenekar egy kellemesen kivitelezett demóval örvendeztetett meg. Nagyon kevés olasz banda tudott eddig meghatni, ezért - bevallom férfiasan - tőlük sem vártam sokat...

A szintis/zongorás intro se lepett meg, bár ekkor már kezdtem érezni, hogy a csapat a fantáziadúsabbak közül való. A "fő zene" amit játszanak szimfonikus black/death metal.

A 4 számos (+ intro) anyag megszólalása már majdnem lemezminőségű. A hat srác szerencsére jól tudja kezelni a hangszereket, sok jó ötletük is van, s angol szövegeik se egy-két szó összedobálásából állnak. Kedvencem a Black Cat's Eyes, ugyebár macskáról szól, ha-ha.

Visszatérve a mjúzikra: néha egyhangúnak tűnik a zene, de utána pörgősebbre váltanak tehát gondoskodnak arról, hogy ne aludjak el. Az énekről annyit, hogy a tipikus black és death stílusú vokálok váltják egymást. Ha a normál dallamos ének mellett horgonyoztak volna le, akkor ez egy progresszív heavy metal anyag lenne! A dalokban előfordulnak profi billentyűs- és gitárszólók is, melyek megdobják a számokat és nem csak "kényszerből" kerültek bele.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.