Shock!

április 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cenobite: Mental Eradication

Fiatal zenekar, 2005 novemberében rögzített anyaggal. Már a csomagolás több, mint meglepő, ilyen papírtokos kis dobozos bigyóval még nem találkoztam, nagyon gusztusos, és már ez jelzi, hogy minden bizonnyal komolyan gondolják a zenélést.

A zene amolyan doom/death/noisecore, nehezen körülhatárolható cucc, a riffek mélyre hangoltan súrlódnak, és relatíve sok a lassú, hömpölygős rész a zenében. Az nem tudom, hogy a koncepcióhoz tartozik-e, hogy a gitárok olykor hamisak, de ha nem, akkor legközelebb feltétlenül egy hangológéppel induljon a zenekar a stúdióba.

A vokalista srác azóta nem tagja a csapatnak, egyébként mélyen bugyborékolva hörög, elég egysíkúan. A helyére egy hölgy került, és mielőtt belehallgattam volna a honlapjukon a vele újra felvett nótába, azt hittem módosult a zenei irányvonal és énekdallamokat is üdvözölhetünk a Cenobite-ban. Nos, nem. A leányzó nem éppen nőiesen hörög, kicsit talán karakteresebben, mint elődje, de ugyanolyan érthetetlenül - mondjuk ez is a műfaj sajátja.

web: http://www.cenobite.hu

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.