Shock!

április 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zymotic: Istenek könnyei

Profi promócsomaggal lepett meg a számomra eleddig ismeretlen Zymotic. Hozzáállásból jelesre vizsgáztak. A zene heavy metal alapú, a progresszivitás ösvényeire is merészkedő (néha Nemesises) keverék, sok ígéretes résszel, és sok kevésbé ígéretessel - nem elég gördülékenyek a témák, ha valaki ilyen összetettebb zenét játszik nagyon kell arra figyelni, hogy ne akadjanak a dalok.
megjelenés:
1999
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )
A legnagyobb gond azonban az énekes hangja, egyszerűen borzasztó, ahogy agyoncsapja a zenét. Az egy dolog, hogy hamiskás, de a dallamok is nagyon kezdetlegesek, ilyen zenéhez TILOS lenne ilyen témákat énekelni.

Az elfogadható énektémák viszont egy az egyben nyúlások az ide vonatkozó heavy metal zenekaroktól. Erre egy megoldás van: énektanár és rengeteg agyalás a saját világ kialakításán. Már ha szeretne a zenekar elérni valamit. Kár, mert amúgy a zene nem olyan rossz, érezni, hogy sok munkát fektettek bele, de még nagyon az út elején van a zenekar. Mint zenekar - ha értitek mire gondolok. Nem szabadna leragadni az egy-tucat-egyre-megy stílusnál! Szövegileg és tartalmilag viszont dicséret illeti a csapatot, az ókori Egyiptomba kalauzolnak, úgy, hogy a mai problémákra is rávilágítanak egyben. Egy kiugró debütáláshoz mindez viszont roppant kevés.

Kár volt nagylemezként kihozni ezt az anyagot, mert kénytelen vagyok én is úgy értékelni... Inkább egy összeszedettebb EP-t dolgoztak volna ki a srácok. Lehet, hogy a csapat szemében túl szigorú voltam, de remélem okulnak a hibákból és a következő anyag már levesz a lábamról.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.