Shock!

január 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

X: Information Overload

Két évvel később érkezett az újabb X-adag, igencsak beszigorodva, főleg a dalok, de a hangzás tekintetében is (direktebb, de sajnos jóval tompább is lett az összkép). A nóták hossza is rövidült (bár azért van egy 12 perces, Feri vélhetően bele is halna, ha nem terjenghetne), így értelemszerűen sokkal dalszerűbbek a szerzemények.

megjelenés:
2009
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Továbbra is instrumentális a lemez (noha a billentyűk száműzésre kerültek), viszont a szigorodás és rövidülés magával hozta, hogy némelyik nóta üvölt egy jófajta énekdallamért - és persze egy megfelelő torkú énekesért. És ha már énekesért, akkor zenekarért is. Az is rejtély számomra, hogy ilyen ötletekkel és tehetséggel miért maradt Cseke Feri „tréningnadrágos-szobagitáros", bár van, akit nem motivál a színpad varázsa.

Természetesen még mindig bőven szerethető, és rengeteg finomságot, izgalmat rejt a továbbra is instrumentális, ám a korábbiaknál sokkal egyszerűbb és metalosabb X. Noha a 9 dal közé belefért néhány szürkébb szerzemény, a műfaj kedvelői barátkozzanak meg bátran az X nótákkal.

Mivel mindkét lemez (és az összes eddigi demó) ingyenesen letölthető, így az instrumentális zenék kedvelőit egyöntetűen felszólítanám, hogy használják a jobb egérgomb, Save as funkciót.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.