Shock!

január 27.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vision Divine: Stream Of Consciousness

Akik valaha is körülnéztek az itáliai zenei palettán, bizonyára beleütköztek már ebbe a névbe. Hisz a Vision Divine erős köldökzsinórral kötődik olyan "jelenségekhez", mint a Labyrinth, vagy épp Fabio Lione. Az idők során persze kész átjáróház volt a banda, Fabio is továbbállt, hogy inkább csak a Rhapsody soraiban zengedezzen, helyére pedig egy Michele Luppi nevű fazon került. A billentyűket az Eldritch-ben is megfordult Oleg Smirnoff kezeli, aki a nóták megírásából is maximálisan kivette a részét.

megjelenés:
2004
kiadó:
Metal Blade / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az album nem kevesebb, mint 14 fejezetből áll, ami arra enged következtetni, hogy koncepció rejlik a dologban. S valóban, a történet egy gumiszobában vegetáló, roggyant elméjű alak visszaemlékezéseit, őrangyalával folytatott párbeszédeit taglalja. E kórházi környezet haloványan az Operation hangulatát idézi elénk, noha a muzsika eltérő színezetű. Luppi magas hangfekvésű orgánuma időnként a felhőkön túl luppog, de ettől még nem válik kellemetlenné. Sőt, átkozottul jól énekel - mindössze szereti feszegetni lehetőségeinek határait.

Az album teljes egészében míves, igényes power anyagot tartalmaz. Az introt követő The Secret of Life máris megteremti a hangulatot a további egy órához remek dallamával, szigorú hangszíneivel, élvezetes vokáljaival. A gityók feszesek, a billentyűk is a helyükön klimpíroznak, az ex-Athena ütős Matteo Amoroso pedig ugyancsak remekül teszi a dolgát. Kiváló folytatása e vonalnak a Colours of my World, a Through the Eyes of God, vagy az Out of the Maze. A La Vita Fugge egy Petrarca szonátán alapuló speed ámokfutás, közeli rokona a szintén loholó, csembalós Shades-nek. A Versions of the Same a csodás dallammal megáldott dal. A nyugisabb - ha úgy tetszik, meditatívabb - oldalt képviseli a The Fallen Feather és az albumot záró Identities.

Izgalmas, sokszínű anyag, dugig király nótákkal. Ennek biz minden hangja nagyon gromek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.