Shock!

június 23.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Firewind: Falling To Pieces

Göröghonban ügyködő barátainktól ezúttal mindössze ezt a négy tételt tartalmazó szösszenetet kaptam kézhez, magát az alap-albumot, vagyis az Allegiance-t nem. Így ismertetni is csupán ezt a kurta cédécskét tudom, amelyet a csapat elsősorban az otthoni piacra szánt.

megjelenés:
2006
kiadó:
Century Media / EMI
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A Gus G. nevével fémjelzett power banda korábbi albumai igen nagy tetszést arattak köreimben. Tipikusan az az erőtől duzzadó, melódiahegyekkel megáldott, vaddisznó muzsika hallható az albumaikon, amelybe első hallatra könnyedén beleszerethet bárki, aki ennek a stílusnak (is) megszállottja.

Nos, a Falling to Pieces tartalmazza az Allegiance albumon található azonos című nóta vágott verzióját, valamint ugyanennek a dalnak a klipjét. A klipen leginkább Apollo mélységesen átélt éneklését, valamint Gus vadul röpködő sörényét lehet megcsodálni. Megtalálható rajta továbbá egy 1983-ból származó Blackfoot szerzemény (Teenage Idol) feldolgozása. Az eredeti felvételt sajnos nem ismerem, de a Firewind-változat igen-igen kellemesre sikeredett. Végül rápakolták még a Demon Nights című darabot, amely szintén az Allegiance lemezhez köthető, annak Japánban kiadott változatán található bónusz meglepcsiként. E dal legfeltűnőbb ismertetőjele, hogy fülrepesztően rosszul szól...

Ez a kiadvány gyűjtők számára természetesen kötelező, de egyébként nem sok érdekességgel bír.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.