Shock!

október 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

V/A: It's So Easy: A Millenium Tribute To Guns N' Roses

Általában nem sok értelmét látom a tribute albumoknak, főleg ha egy zenekar még él és virul – bár a Gunsról ez elvétve mondható el. Akkor meg főleg, ha egy zenekar igen markáns stílust és karizmatikus zenészekből áll(t). A tribute albumok meg ugyebár nagyrészt arról szólnak, elhívnak rá pár nevesebb (vagy totálisan ismeretlen) zenekar, akik ugyanúgy elreszelik az adott dalokat, nagyon ritka az igazi feldolgozás, a saját hang/íz hozzátétele. Akkor meg inkább hallgatja az ember az eredetit, nem?

megjelenés:
2006
kiadó:
Mascot / Musicworld2000
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Erre az albumra nagyobb nevektől kezdve a semmitmondókig meghívtak pár arcot, a dalokat korrekten eljátssza mindenki, igazából mit lehetne mondani egy komplett slágergyűjteményre, amelynek az eredetije mindennél jobb? Némelyik nóta a megszólalásig hasonlít az eredetihez, még az énekes orgánuma is, bár igazából nekem az igazi Tűz és Élet hiányzott a dalokból. Valahogy az itt nincs, hiába jók a zenészek, az egész lemez olyan hakni-jellegű sajnos. Bár a Sweet Child így is kiemelkedik (naná, itt zenél Gilby Clarke, Randy Castillo, Tracii Guns és Jizzy Pearl, a világítótorony meg a Patience, amelyet egy hölgy énekel (Jasy Andrews) zongorakísérettel, és gyakorlatilag felismerhetetlen a szám, viszont szép maradt így is. Igen kérem, ez feldolgozás! Ezért megérte az egész lemezt megcsinálni, hehe. A Think About You viszont szerintem gyalázatosan sikeredett, és a Civil Warból is csak az erő veszett ki...

A hangzás is változó, a közepesen gyengétől a vérgyengéig tendál, a Pretty Tied Up például egy itthoni demófelvételnél is gyengébb minőség. Azt viszont el kell ismerni, hogy a Guns N' Roses korszakalkotó zenekar, rengeteg örökzölddel, és ez így is marad, amíg világ a világ.

Nem érzem szükségét, hogy méltassam ezt a lemezt, az eredetiek jobbak, ez meg kihagyható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.