Shock!

augusztus 25.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

V/A: Contaminated 3.0 - Ten Years Of Total Death

Ez itt a Relapse Records fennállásának tizedik évfordulójára összerakott dupla válogatás. A kiadó évtizedes, 100 százalékig antikommersz tevékenységének ezen alapos összefoglalásába hivatalosan már megjelentetett dalok éppúgy belefértek, mint széles körben (feltételezem) kevésbé elterjedt demónóták vagy éppen exkluzív, kiadatlan felvételek.

megjelenés:
2000
kiadó:
Relapse / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A zene pedig grindcore, death, ipari, noise és más extrém metal irányzatok minden mennyiségben. Az ismertebb nevek közül pl. a Neurosis, a Brutal Truth, a Nile, a Soilent Green, a Nasum képviselteti magát az albumon, míg a Pig Destroyer, a Mortician vagy a The Dillinger Escape Plan az igazi bennfentes "zajbarátok" számára tartogat élvezetes pillanatokat. Ebből a két cd-ből több GoreZone adást is fullra meg lehetne tölteni muzsikával.

A színvonal persze nem végig egyenletes, akadnak felejthető produktumok, bár ez inkább szubjektív megállapítás, mert biztosan akad, aki a Bongzilla vagy a Mortician szörnyedelmes hangzású hangszerkínzásában is örömét leli... Nekem személy szerint a Deceased, a Morgion, a Mindrot, a Today Is The Day és (még szép!) a Neurosis dalai tetszettek a legjobban erről a gyűjteményről, ha ez számít valamit. A legnagyobb meglepetést viszont mindenképpen az Amorphis szolgáltatja a Northern Lights nótával. Ez egy régiesen doomos, egyben a 70-es évek hard rock zenéit is megidéző, hörgést és tiszta éneket váltogató téma - '99-ből, a Tuonela időszakból! De valamennyi zenekar "Fuck the Commerce!" hozzáállása rokonszenves.

Megszállott underground arcok álmukból keltve is fújják már a nekik legkedvesebb bandák albumait az itt bemutatottak közül, a hozzájuk csatlakozni vágyók most kedvükre csemegézhetnek az anyagból, másoknak egyfajta kuriózumként ajánlható esetleg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.