Shock!

május 30.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

V/A: Contaminated 3.0 - Ten Years Of Total Death

Ez itt a Relapse Records fennállásának tizedik évfordulójára összerakott dupla válogatás. A kiadó évtizedes, 100 százalékig antikommersz tevékenységének ezen alapos összefoglalásába hivatalosan már megjelentetett dalok éppúgy belefértek, mint széles körben (feltételezem) kevésbé elterjedt demónóták vagy éppen exkluzív, kiadatlan felvételek.

megjelenés:
2000
kiadó:
Relapse / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A zene pedig grindcore, death, ipari, noise és más extrém metal irányzatok minden mennyiségben. Az ismertebb nevek közül pl. a Neurosis, a Brutal Truth, a Nile, a Soilent Green, a Nasum képviselteti magát az albumon, míg a Pig Destroyer, a Mortician vagy a The Dillinger Escape Plan az igazi bennfentes "zajbarátok" számára tartogat élvezetes pillanatokat. Ebből a két cd-ből több GoreZone adást is fullra meg lehetne tölteni muzsikával.

A színvonal persze nem végig egyenletes, akadnak felejthető produktumok, bár ez inkább szubjektív megállapítás, mert biztosan akad, aki a Bongzilla vagy a Mortician szörnyedelmes hangzású hangszerkínzásában is örömét leli... Nekem személy szerint a Deceased, a Morgion, a Mindrot, a Today Is The Day és (még szép!) a Neurosis dalai tetszettek a legjobban erről a gyűjteményről, ha ez számít valamit. A legnagyobb meglepetést viszont mindenképpen az Amorphis szolgáltatja a Northern Lights nótával. Ez egy régiesen doomos, egyben a 70-es évek hard rock zenéit is megidéző, hörgést és tiszta éneket váltogató téma - '99-ből, a Tuonela időszakból! De valamennyi zenekar "Fuck the Commerce!" hozzáállása rokonszenves.

Megszállott underground arcok álmukból keltve is fújják már a nekik legkedvesebb bandák albumait az itt bemutatottak közül, a hozzájuk csatlakozni vágyók most kedvükre csemegézhetnek az anyagból, másoknak egyfajta kuriózumként ajánlható esetleg.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.